Chromecast

Lees al het laatste nieuws over Chromecast

Wat is een Chromecast?

De Chromecast is een mediaspeler met Android TV die zonder afstandsbediening live televisie, video en apps naar je tv scherm streamt. Met deze kleine HDMI-dongle kan je dus elke 'domme' tv slim maken. Veel populaire Android-apps en -games bevatten Chromecast-ondersteuning. Je kan met bijvoorbeeld NOSFiles by GoogleGoogle Foto's of PocketCast naar je tv streamen.

De eerste Chromecast is sinds maart 2014 in Nederland en België beschikbaar. De tweede generatie van de Chromecast werd samen met de Chromecast Audio in 2015 uitgebracht. De audio-variant maakte van 'offline' speakers heuse internetradio-spelers. In 2016 volgde de Chromecast Ultra met ondersteuning voor het streamen in 4K. Vervolgens werd in 2018 de derde generatie Chromecast aangekondigd. Deze versie kwam alleen met snelheidsverbeteringen en 1080p op 60fps.

De nieuwste Chromecast is een stuk spannender, dat is namelijk de Chromecast met Google TV. Dit apparaatje werd in 2020 gelanceerd en maakt gebruik van een aangepaste versie van Android TV: Google TV. Daarnaast wordt deze Chromecast met afstandsbediening geleverd, en kan je in 4K-kwaliteit streamen.

Dit vind je misschien ook leuk