Amazon lanceert vijfde generatie Echo Dot, dit is er nieuw

Amazon lanceert vijfde generatie Echo Dot, dit is er nieuw

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Amazon heeft drie nieuwe Echo Dot-modellen aangekondigd. Ze lijken vrij veel op elkaar, maar hebben vooral qua uiterlijk verschillen. Zo is er de gewone Echo Dot, de variant met klok en de kinderversie.

Vijfde generatie Echo Dot

De gewone Echo Dot heeft nu een nieuwe driver, waardoor hij een beter geluid kan voortbrengen. Ook is de prestatie van de bass dubbel zo goed, terwijl het apparaatje nog steeds dezelfde grootte is. Daarnaast is er een temperatuursensor ingebouwd, waardoor je bijvoorbeeld aan de spraakassistent Alexa kunt vragen om je slimme ventilator aan te doen als het weer een hete zomer is. Wil je liever niet praten, maar een tikje geven? Kan ook, dankzij een speciale meter.

Waar echter het grootste enthousiasme over is, dat is de toevoeging van mesh-netwerken. Amazon kocht in 2019 het bedrijf Eero en die aankoop zorgt ervoor dat deze fijne, nieuwe mogelijkheid er is voor Echo Dot. Hij kan dus als mesh draadloos de wifi uitbreiden in bereik. Verder is de Echo Dot hetzelfde als zijn voorganger. Wel is er dus die klok-variant met een digitale klok erop die ook kan weergeven welke artiest en nummer er spelen wanneer je muziek luistert. Ook kun je agenda-evenementen zien, een rekensom en meer als je Alexa om informatie vraagt.

Amazon Alexa

De kindervariant heet Echo Dot Kids en deze is hetzelfde als Echo Dot. Alleen zijn uiterlijk is anders. Er is ofwel een uilvariant ofwel een draakvariant. Ook zijn er twee speciale Alexa-stemmen om deze varianten nog beter tot uiting te laten komen. Daarnaast krijg je een jaar gratis Amazon Kids+ bij aankoop van het apparaat. Echo Dot kost 50 dollar, de andere twee varianten zijn een tientje duurder.

Amazon lanceert vijfde generatie Echo Dot, dit is er nieuw

Halo Rise

Naast een gloednieuwe familie aan Echo Dots is er meer. Amazon (trouwens ook bekend van Ring) heeft namelijk ook voor het eerst een slimme wekker aangekondigd. Het gaat om Halo Rise, dat meerdere mogelijkheden verenigt. Het is een wekker, een nachtlampje, een wake-uplight en een slaaptracker in één. Ultrasone golven houden mogelijk terwijl jij slaapt in de gaten hoeveel je beweegt en hoe je ademhaling ervoor staat. Op die manier kan deze speciale wekker je vertellen hoe goed je nachtrust was. Hij gebruikt daarbij alleen sensoren: geen camera’s of microfoons. Wel is het apparaat voorzien van een thermometer, lichtmeter en vochtmeter om iets te kunnen zeggen over het klimaat in de slaapkamer. Halo Rise kost 140 dollar: het is nog onbekend of het apparaat ook naar Europa komt.

Zie jij dat wel zitten, zo'n Echo Dot of Halo Rise? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk