Google rolt Android Auto 8.0 bèta uit, helaas zonder 'Coolwalk'

Google rolt Android Auto 8.0 bèta uit, helaas zonder 'Coolwalk'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Versie 8.0 van Android Auto zou naar verwachting met de langverwachte Coolwalk-interface komen, maar helaas. Ook met versie 8.0 krijgen we de in mei aangekondigde nieuwe Android Auto niet te zien.

Android Auto 8.0

De nieuwe interface van Android Auto wordt deze zomer verwacht dus dat kan elk moment zijn. Daarom veren we op de redactie telkens op zodra we nieuws voorbij zien komen over een nieuwe versie van Android Auto. Zo zagen we een bericht over versie 8.0 van Android Auto die helaas niet met de nieuwe interface komt.

Versie 8.0 is vooralsnog alleen beschikbaar als bètaversie dus wordt er door Google nog volop aan gesleuteld. Dat betekent overigens niet dat Google zijn planning voor deze zomer niet gaat halen. Het is ook heel goed mogelijk dat Google gebruik maakt van een zogenoemde server-update, waarbij functies vanaf afstand ingeschakeld worden. Ondertussen is op de redactie nog altijd versie 7.8.622514 van Android Auto aanwezig, en dat is de stabiele app. Het bètaprogramma zit helaas vol.

Voor nu is het dus nog steeds wachten op Coolwalk. Voor het gemak, de meteorologische zomer duurt tot en met 31 augustus, de astronomische zomer duurt tot 23 september. Dus Google, we geven je nog een maandje de tijd.

Op welke versie van Android Auto zitten jullie? Laat het ons weten in de reacties.

Google rolt Android Auto 8.0 bèta uit, helaas zonder 'Coolwalk'

Het nieuwe Android Auto

Het nieuwe Android Auto, zo kun je Coolwalk wel noemen. Coolwalk is de interne naam die Google gebruikt voor de interfaceverbeteringen voor Android Auto. nieuwe versie komt namelijk met een nieuwe split-screen interface. Die interface is in drieën opgesplitst en speciaal geoptimaliseerd voor touchscreens van verschillende groottes. Deze CarPlay-achtige interface komt tevens met een nieuw dashboard met widgets voor onder andere muziekbediening, een weergave van de laatste melding, het weer en een klok. Je kan de screenshots van de nieuwe interface hier bekijken.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk