Anker PowerHouse 767: een nieuwe ‘draagbare’ powerstation van 2048 wattuur

Anker PowerHouse 767: een nieuwe ‘draagbare’ powerstation van 2048 wattuur

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Smarthomemerk Anker introduceert een nieuwe, draagbare powerstation die kan worden opgeladen tot maar liefst 2048 wattuur aan energie. Het apparaat heet Anker PowerHouse 767. Het maakt gebruik van GaN-technologie, wat betekent dat levensduur van de batterij langer is.

Anker PowerHouse 767

Het apparaat is in staat om urenlang noodstroom te leveren wanneer bijvoorbeeld de stroom uitvalt, of voor mensen die off-grid leven. In Nederland leven niet veel mensen offgrid, maar kan zo’n powerstation wel heel handig zijn voor bijvoorbeeld op vakantie als je kampeert. Of als je een tiny house hebt en niet veel ruimte hebt: of als je gebruik wilt maken van zonnepanelen en de energie hieruit wil opslaan om bijvoorbeeld ‘s avonds te gebruiken voor de televisie of het opladen van telefoons.

De 767 heeft een capaciteit van 2048Wh die kan worden verdubbeld tot 4096Wh met de 760-uitbreidingsbatterij. Met 2400W AC stroom kan de 767 bijna alle essentiële elektronische apparatuur dagenlang van stroom voorzien, waaronder huishoudelijke apparaten, kampeeruitrusting, elektrisch gereedschap en mobiele apparaten. Koppel je hem met vijf 531-zonnepanelen (200W) voor 1000 maximale zonne-output, dan kan deze powerstation in 2,5 uur opladen tot zijn volledige capaciteit.

Gerelateerde artikelen

Powerstation

Die GaN-technologie is een belangrijke toevoeging aan dit powerstation. Je hebt hierdoor meer vermogen per laadcyclus. Elke keer dat batterij wordt gebruikt, gaat er energie verloren in de vorm van warmte. GaNPrime is een efficiëntere technologie (96% vergeleken met de industriestandaard van 88-91%), waardoor je langer gebruik kunt maken van je powerstation tussen de laadcycli door.

Omdat GaNPrime minder warmte afgeeft, blijven de elektronische componenten in het apparaat tot 30 graden Celsius koeler dan bij een niet-GaN. Dat biedt zowel bescherming voor het apparaat als voor de apparaten die je erop aansluit en dat heeft weer een positieve uitwerking op de langere levensduur. Door de efficientie gaat er bovendien 60 procent minder energie verloren, waardoor je beter van deze powerstation op aan kunt en kunt rekenen op meer energie.

"Wanneer je te maken hebt met een stroomstoring of voor langere tijd kampeert, telt elke watt", zegt Steven Yang, CEO van Anker Innovations. "Met GaNPrime haal je meer energie per lading uit de 767 centrale. En we hebben een aantal slimme upgrades aangebracht in het ontwerp van de PowerHouse 767 om hem nog gemakkelijker te trekken en te gebruiken op zwaar terrein." Anker heeft er ook zijn eigen InfiniPower aan tegevoegd, waardoor het belooft dat zijn powerstations meer dan 10 jaar meegaan. Ook als je hem constant gebruikt.

Anker PowerHouse 767: een nieuwe ‘draagbare’ powerstation van 2048 wattuur

30 kilo

Deze powerstation is voorzien van LiFePO4-batterijen die 100 procent van hun capaciteit behouden tijdens 3000 volledige laadcycle. De elektronische componenten zouden tot 50.000 uur meegaan. Het apparaat is valbestendig, schokbestendig en kan ook buiten gebruikt worden. De temperatuur wordt 100 keer per seconde gecheckt. Het apparaat is gevormd als een koffer en hij is dan ook draagbaar. Of eigenlijk verrijdbaar, want er zitten wieltjes onder dit 30 kilo wegende gevaarte.

De Anker PowerHouse 767 kost 2199 euro en is vanaf 5 december verkrijgbaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk