Arlo Go 2 officieel: beveiligingscamera met wifi én 4G

Arlo Go 2 officieel: beveiligingscamera met wifi én 4G

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Smarthomemerk Arlo lanceert een nieuwe beveiligingscamera: Arlo Go 2. Dit is een buitencamera die verbinding kan maken met wifi, maar er is ook een simkaartslot aanwezig voor 3G- of 4G-verbinding.

Arlo Go 2

Go 2 is Arlo’s nieuwe paradepaardje dat er vooral moet zijn voor mensen die iets willen beveiligen dat bijvoorbeeld net buiten het wifi-bereik valt. Omdat je een simkaart met 3G of 4G kunt gebruiken, heeft de camera zonder wifi alsnog verbinding. Ook handig voor als je wifi wel eens wegvalt en je beveiligingscamera echt altijd online moet zijn. Arlo geeft zelf als voorbeeld ook vervoer: zo kun je hem bijvoorbeeld gebruiken om te waken over je camper of caravan.

De camera’s van Arlo zijn gemakkelijk te installeren (zie ook onze review van eerdere exemplaren) en dat geldt ook voor de nieuwe Go 2. Deze kun je volgens het bedrijf binnen vijf minuten installeren. De batterij gaat ook lang mee, waardoor je ook op moeilijk bereikbare plekken eerder een camera zou plaatsen. Wel hangt de accuduur samen met hoe veel je hem gebruikt: detecteert hij constant mensen en kijk je vaak naar livebeelden, dan zal de batterij sneller achteruit hollen dan wanneer je hem eigenlijk alleen heel sporadisch gebruikt en hij zelden iets detecteert.

Slimme beveiligingscamera

Mocht hij iets detecteren en wil je bijvoorbeeld een dier of mens afschrikken, dan kun je de sirene inzetten die is ingebouwd. Ook kun je ‘Bel een vriend’ gebruiken om bijvoorbeeld een buurman of andere bekende in te lichten die dan hopelijk actie onderneemt. Is het niet per se een kwaadaardige indringer, dan kun je er ook voor kiezen om via tweewegaudio een praatje te maken. Wil je laten zien dat je iemand hebt gezien zonder de sirene te gebruiken of te praten, dan kun je er ook voor kiezen om de schijnwerper aan te zetten om iemand even flink te laten schrikken.

Je kunt als je dit wenst live 1080p-kleurenvideo direct naar je telefoon streamen, welk moment van de dag het ook is. Dat kan gratis, maar als je de de beelden ook wil terugkijken, dan heb Arlo Secure nodig, een abonnementsvorm waardoor je de beelden 60 dagen kunt terugkijken via cloudopslag en waarop je gepersonaliseerde detectie hebt. Zo kan de camera begrijpen dat de beweging die werd gezien een kat was, in plaats van een inbreker. Arlo Secure kost 2,99 euro per maand voor één camera (10 euro voor een onbeperkt aantal camera’s).

De Arlo Go 2 is verkrijgbaar vanaf 1 juli 2022 voor een adviesprijs van €329,99.

Arlo Go 2 officieel: beveiligingscamera met wifi én 4G

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk