Autodeelbedrijven MyWheels en Amber bundelen hun krachten

Autodeelbedrijven MyWheels en Amber bundelen hun krachten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Autodeelplatform MyWheels en Amber bundelen gaan samen verder als een bedrijf. Gezamenlijk zijn ze van plan om de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit te bepalen. Dit met als doel de impact van mobiliteit op klimaat en stad drastisch te beperken.

Autodelen wordt mainstream

Omdat auto’s 96% van de tijd stilstaan willen de MyWheels en Amber ervoor gaan zorgen dat mensen altijd en overal direct kunnen beschikken over een deelauto: "Je kunt makkelijk instappen, je betaalt alleen voor gebruik en draagt bij aan een leefbare woonomgeving. Delen wordt het betere hebben. Daarbij zijn ontwikkelingen als autonoom rijden, AI en de energietransitie belangrijke katalysatoren."

Amber en MyWheels willen dus het mobiliteitssysteem van de toekomst worden. Door samen te gaan kunnen beide bedrijven de transitie van autobezit naar -gebruik versnellen en daarmee hun impact vergroten.

MyWheels en Amber maakten de afgelopen jaren een exponentiële groei door. MyWheels is met 240.000 gebruikers marktleider in Nederland op het gebied van deelauto-mobiliteit. Het heeft het grootste aanbod (elektrische) deelauto’s in Nederland en gaat dat onder meer uitbreiden met 5.000 Lightyear Solars. Amber is de data driven technology-expert op het gebied van deelmobiliteit. Amber ontwikkelt software die vraaggestuurde 100% elektrische deelmobiliteit garandeert en is grotendeels actief in de B2B-markt.

Verhuurbedrijf GO Sharing is ook gestart met het aanbieden van elektrische deelauto’s. Daarnaast is er ook een Nederlandse start-up die onlangs een compacte zonne-auto met twee zitplaatsen heeft gelanceerd.

Wat denk jij? Wordt autodelen wordt mainstream snel mainstream? Zou jij jouw heilige koe daarvoor de deur uit doen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Autodeelbedrijven MyWheels en Amber bundelen hun krachten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk