Binnenkort kan je via dit deelplatform zonne-auto's huren

Binnenkort kan je via dit deelplatform zonne-auto's huren

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Autodeelplatform MyWheels gaat binnenkort zonne-auto's aanbieden. Trouwe MyWheels-leden kunnen al vanaf 2023 zo'n auto rijden.

Lange-afstand zonne-auto's

Het gaat om lange-afstand zonne-auto's die worden ontwikkeld door Lightyear. Dit high-tech bedrijf is de eerste ter wereld dat zo'n lange-afstand zonnewagen ontwikkelt. Lightyear brengt zijn eerste zonnewagen vanaf 2025 op de markt en klanten van het MyWheels-platform kunnen in 2023 er al mee rijden. Dat meldt MyWheels op zijn website.

Het model dat wordt aangeboden op het MyWheels-platform is Lightyear’s eerste ‘statement’-model en die heet de Lightyear One. Dit model gaat eind van de zomer in productie, en wordt eind dit jaar geleverd aan de eerste klanten. MyWheels zet een deelactie op voor trouwe leden om vanaf 2023 al in een Lightyear One te kunnen rijden.

Lightyear Two is de naam van het model dat voor de massa wordt geproduceerd en dit model komt vanaf 2024/2025 op de markt vanaf 30.000 euro.

Op weg naar een schonere toekomst

Lex Hoefsloot, medeoprichter en CEO van Lightyear benoemt de samenwerking met Lightyear een spannende stap op weg naar een schonere toekomst: “De toekomst van mobiliteit draait niet alleen om het voertuig zelf, maar ook om de manier waarop we het gebruiken. Het autodeelconcept is een voorbeeld van hoe de markt zich ontwikkelt om nieuwe, duurzamere manieren te vinden om mensen mobiel te houden zonder zelf een auto te bezitten.”

Naast de milieuvoordelen van zonne-elektrische voertuigen, zijn ook de economische voordelen op lange termijn gunstig. Voertuigen als de Lightyear One en de Lightyear Two wekken zelf stroom op en hebben minder bewegende onderdelen dan andere auto's, zodat hun onderhouds- en gebruikskosten relatief laag zijn.

Voordelen van een zonne-auto

Wat vind jij van deze schone deelauto's? Zou jij je eigen auto willen opgeven voor deze vorm van vervoer? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk