Deze Adidas-koptelefoon gaat vrijwel nooit leeg

Deze Adidas-koptelefoon gaat vrijwel nooit leeg

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sportkledingmerk Adidas heeft een draadloze koptelefoon aangekondigd die voorzien is van fotovoltaïsche cellen. Deze RPT-02 SOL kan 80 uur mee op een acculading, maar volgens Adidas hoef je de headset nooit aan de lader te leggen. Dankzij de fotovoltaïsche cellen wordt de koptelefoon bij natuurlijk en bij kunstlicht ook opgeladen.

Adidas RPT-02 SOL laadt zichzelf op

Een fotovoltaïsche cel, ook wel PV-cel genoemd, is een zonnecel die licht omzet in elektriciteit. De Zweedse fabrikant Exeger maakt dit soort cellen maar dan in de vorm van folie. Die technologie heet Powerfoyle. De folie wekt bij natuurlijk en bij kunstlicht energie op en de folie kan op verschillende oppervlaktes bevestigd worden. De koptelefoon van Adidas is voorzien van deze folie.

De accu van de RPT-02 SOL gaat dus 80 uur mee en is binnen twee uur volledig opgeladen. Toch zou de koptelefoon tussentijds niet opgeladen hoeven te worden volgens Adidas. De folie zorgt ervoor dat de koptelefoon wordt opgeladen zodra deze wordt blootgesteld aan licht.

Specificaties

De RPT-02 SOL is verder voorzien van 45mm-drivers, een ingebouwde microfoon, Bluetooth 5.2, een usb-c-aansluiting, en een IPX4-certificaat. Functies voor de fysieke knoppen kunnen via de Adidas-app ingesteld worden. Verder is de Adidas-koptelefoon voor 87% gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen de nylon band en de oorkussens gewassen worden. De RPT-02 SOL weegt 256 gram en is beschikbaar in de kleuren Night Grey en Solar Yellow. De koptelefoon is vanaf 23 augustus beschikbaar voor een adviesprijs van 230 euro.

  • Powered by light
  • Tot 80 uur extra afspeeltijd als het donker wordt
  • Intuïtieve bediening
  • Oorkussens en hoofdband zijn wasbaar
  • H: 200,1 mm B: 136,1 mm D: 71,52 mm
  • 256 gram
  • Stof, plastic, metaal
Deze Adidas-koptelefoon gaat vrijwel nooit leeg

Via Tweakers

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk