Deze laadpaal zit op een wel heel bijzondere plek

Deze laadpaal zit op een wel heel bijzondere plek

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het in Düsseldorf gevestigde bedrijf Rheinmetall heeft op een beurs een bijzondere laadpaal voor elektrische voertuigen gedemonstreerd. Het bedrijf heeft namelijk een laadpaal in de stoeprand verstopt.

Laadpaal in de stoeprand

Volgens Rheinmetall kunnen de laadpalen bijna onzichtbaar in het stadsbeeld opgenomen worden en zijn ze ook nog eens praktisch. Doordat ze in de stoeprand geïntegreerd zijn worden problemen van de bestaande laadsystemen uit de weg geruimd zoals de hoeveelheid ruimte die ze innemen en ook de hoge kosten. Door de laadpaal te integreren in de stoeprand, kun je de paal meer als ‘laadstation’ beschouwen. Rheinmetall wil dus met deze laadoplossing de impact op de openbare ruimte tot een minimum te beperken.

Deze laadpaal zit op een wel heel bijzondere plek

De in de stoeprand geïntegreerde modulaire laadpaal van Rheinmetall maakt tot 22 kW AC opladen mogelijk. De laadpaal kan tevens geïntegreerd worden in bestaande backend-systemen of bestaande laadsysteemstructuren met behulp van het Open Charge Point Protocol (OCPP).

Weinig onderhoud

Rheinmetall heeft tijdens de ontwikkeling veel belang gehecht aan eenvoudige aanpassing en onderhoud. Dit maakt het mogelijk om complete straten of parkeerterreinen makkelijk voor te bereiden op de integratie van deze stoeplaadpalen. Hiervoor worden op de gewenste laadlocaties zogenaamde dummy curbs geplaatst. De elektronicamodule kan dan achteraf in deze dummy curb worden ingebouwd zodra er op die plek vraag is naar laadpalen. Die module achteraf inbouwen kost de monteur slechts enkele minuten. Dat geldt ook voor het onderhoud ervan, waarbij de elektronica eenvoudig kan worden verwijderd.

Gerelateerde artikelen

De modulaire laadpaal van Rheinmetall wordt momenteel uitgebreid getest voor het opladen langs de kant van de weg. Daarnaast zou het systeem ook geschikt zijn voor opladen bij de werkgever, op buitenparkeerplaatsen, bij een- of meergezinswoningen en bedrijfsparkeerplaatsen.

Rheinmetall wil met zijn innovatieve laadpaal het doel van één miljoen openbare oplaadpunten in Duitsland in 2030 haalbaar maken. Gaat ze dat lukken? Staat er bij jou in de buurt een laadpaal? Laat het ons weten in de reacties.

Deze laadpaal zit op een wel heel bijzondere plek

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk