Digitale kunst kopen via je eigen Samsung smart-tv, zo werkt het

Digitale kunst kopen via je eigen Samsung smart-tv, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung en Nifty Gateway hebben samen ‘s werelds eerste Smart TV NFT-platform ontwikkeld. Via dit platform heb je vanuit huis toegang tot de NFT-marktplaats waar je digitale kunst en verzamelobjecten van topkunstenaars kunt ontdekken, kopen en verhandelen.

Wat is Nifty Gateway?

Nifty Gateway kun je zien als een NFT-marktplaats. Op dit platform is kun je eenvoudig digitale kunst en verzamelobjecten – ook wel, nifties of NFT’s - kopen, verkopen en opslaan. Nifty Gateway is in 2018 opgericht door Duncan en Griffin Cock Foster en werd een jaar later overgenomen door Gemini. Gemini is een platform waar je cryptocurrencies als bitcoin, ether en DeFi kunt kopen, verkopen, opslaan en verdienen. De overname vond plaats vanuit de overtuiging dat cryptonetwerken en blockchain de macht hebben om de kunstwereld ingrijpend te veranderen. Zowel kunstenaars, creators als verzamelaars krijgen zo meer keuze, onafhankelijkheid en kansen.

Waarom werkt Samsung samen met deze NFT-marktplaats?

“Het is onze missie om de wereld van NFT’s toegankelijk te maken voor miljarden mensen. Tegelijkertijd geven we kunstenaars zo de kans om hun werken te delen en aan te bieden. Via ons platform is de aanschaf, creatie en de opslag van NFT’s eenvoudiger dan ooit,” zegt Duncan Cock Foster, medeoprichter van Nifty Gateway. “Het is geweldig dat we nu met Samsung de handen ineenslaan om onze slagkracht nog eens extra te vergroten. Samsungs focus op het leveren van een ultieme gebruikerservaring op hoogkwalitatieve schermen sluit perfect aan op ons doel om iedereen in staat te stellen om te communiceren met hun favoriete kunstenaars.”

Samsung geeft, door de samenwerking met Nifty Gateway, je via je Samsung smart-tv direct toegang tot:

  • Geverifieerde digitale kunst: NFT’s die via Gifty Gateway zijn gemunt bieden gegarandeerd kwaliteitscontent.
  • De laatste custody-technologie: Nifty Gateway heeft een custody-optie. Dat houd in dat je je NFT’s opslaat in een veilige Nifty Gateway Omnibus-wallet.
  • Betalingsflexibiliteit: via verschillende methodes kun je een NFT aanschaffen, denk aan debetkaarten, credit cards of cryptocurrency.
  • Toegang tot meer dan 6.000 kunstwerken van opkomende talenten en gevestigde namen als Beeple, Daniel Arsham, Pak en meer.

Op welke smart-tv's zit Nifty Gateway?

Nifty Gateway wordt geïntegreerd in Samsungs 2022 premium tv’s, zoals de QLED en Neo QLED TV. Het platform is ook als app beschikbaar op The Frame en MICRO LED TV’s van Samsung. The Frame is een tv die direct in een schilderij verandert als hij uitstaat. Je kunt kiezen uit maar liefst 1600 kunstwerken uit musea en galerijen, of je eigen foto's, om je woonkamer aan te kleden.

Digitale kunst kopen via je eigen Samsung smart-tv, zo werkt het
Samsung The Frame

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk