Dit Nederlandse zonne-autootje kan wel eens een hele grote groep mensen bereiken

Dit Nederlandse zonne-autootje kan wel eens een hele grote groep mensen bereiken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Nederlandse start-up Squad Mobility heeft een compacte stadsauto met twee zitplaatsen gepresenteerd, de Squad Solar City Car. Dit autootje laadt zichzelf op via zonne-energie en zou eigenlijk in 2021 al worden aangekondigd. Die aankondiging heeft enige vertraging opgelopen, maar nu is het zover. Squad Mobility de Squad lanceert zijn Solar City Car. Je kan de zonne-auto bestellen vanaf 6250 euro exclusief btw, en er in 2023 al in rijden.

Squad Solar City Car is perfect voor in de stad

De Squad Solar City Car moet de kloof tussen auto's en tweewielers overbruggen. Het is volgens de fabrikant namelijk een echte stadsauto waarmee je kunt rijden, al vanaf 16 jaar. De auto is eenvoudig te bedienen, zowel tijdens het rijden als het parkeren. Op het dak zit het zonnepaneel en dat paneel zorgt op een zonnige zomerdag voor 20 km aan rijbereik. Met de accu's kun je 100 km rijden. Is er geen zon te bekennen, dan laat je het zonne-autootje gewoon op via je stopcontact.

Dit Nederlandse zonne-autootje kan wel eens een hele grote groep mensen bereiken

De Solar City Car biedt ruimte voor twee (grote) personen plus bagage. Zij kunnen zitten in twee comfortabele stoelen, met om hun heen grote ramen voor panoramisch uitzicht, een overzichtelijk dashboard met ruimte voor tas of laptop, bekerhouders, een telefoonhouder en een USB-oplader.

De Squad is een licht elektrisch voertuig dat past in de EU-voertuigcategorie L6e. Veiligheid is volgens de makers gegarandeerd dankzij de sterke rolkooi die je aan alle kanten beschermt. De Squad beschikt ook over driepuntsgordels. De kleine tweezitter meet slechts 2,4 vierkante meter, je kan er dus makkelijk drie op één parkeerplaats parkeren.

Betaalbaar en voor iedereen

Squad Mobility denkt dat de Squad voor veel mensen betaalbaar zal zijn, dankzij de lage aanschaf- of leaseprijs en lage maandlasten. En als deelauto kan de Squad een nog goedkoper alternatief zijn om je droog, veilig en comfortabel van A naar B te brengen.

Je kan de Squad Solar City Car bestellen via de website van Squad Mobility voor 6250 euro, exclusief belastingen.

Squad Mobility is in 2019 opgericht door Robert Hoevers en Chris Klok. Beiden zijn voormalige Lightyear-medewerkers en hebben met een lange staat van dienst in de motor- en auto-industrie. Lightyear biedt zijn lange-afstand zonne-auto's onder andere aan via het autodeelplatform MyWheels.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk