Dragonfly is een hyperstep: vier wielen en volledig elektrisch

Dragonfly is een hyperstep: vier wielen en volledig elektrisch

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er komt een interessant project naar Indiegogo: Dragonfly is de eerste hyperstep. Een door vier wielen aangedreven elektrische step die extra veilig zou moeten zijn door die twee extra wielen. Doorgaans hebben stepjes twee wielen.

Dragonfly

De wielen van Dragonfly zijn 10 inch (25,4 centimeter) en er is materiaal gebruikt dat erg buigzaam is, waardoor je je soepel moet kunnen voortbewegen op deze bijzondere step. De stabiliteit wordt extra vergroot door de onafhankelijke, gedempte vering van de 4 wielen, naast extra veiligheid door 4-wielsremmen en een erg laag zwaartepunt.

Op het schermpje kun je onder andere zien hoe snel je gaat, hoe ver je nog met de step kan en hoe het met de accu is. Ook kun je verschillende rijdersmodi instellen. Echter maakt Dragonfly het verschil niet in de snelheid, maar in ervarenheid (al hangt dat wel met snelheid samen). Er is een beginnersmodus waarbij de maximumsnelheid 15 kilometer per uur is, een gevorderdenmodus waarbij de step maximaal 25 kilometer per uur gaat en een expertmodus waarmee de step 40 kilometer per uur kan.

Dragonfly is een hyperstep: vier wielen en volledig elektrisch

Nederland en de elektrische step

In Nederland zijn deze stepjes nog niet toegestaan. Ze worden wel verkocht bij elektronicawinkels en ook gebruikt, maar het is officieel gezien nog niet legaal. Er wordt verwacht dat dat in 2023 anders is, maar op dit moment ben je nog niet verzekerd als je met zo’n stepje de weg opgaat. Ook kun je een boete van de politie krijgen van 380 euro: een fiks bedrag op de prijs van zo’n stepje. De meeste stepjes die je in Nederland ziet kunnen 25 kilometer per uur, maar deze Dragonfly is dus nog veel sneller.

Wel kun je de step vrij makkelijk opbergen, omdat hij maar 40 cm2 is. Dragonfly zit nog in de ontwikkelfase: hij komt binnenkort beschikbaar als project op Indiegogo om te ondersteunen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk