Dronkenlappen en wegpiraten vrezen nieuwe Nederlandse deelfietsen

Dronkenlappen en wegpiraten vrezen nieuwe Nederlandse deelfietsen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Nederlandse taxi-app Bolt gaat nu elektrische deelfietsen aanbieden in ons land. Dat doet ze al in 170 steden en 20 landen, maar nu zijn ook de eerste fietsen in Enschede geplaatst. Opvallend is dat Bolt maatregelen neemt die dronkenlappen en wegpiraten moeten afschrikken.

Bolt-deelfietsen

Nederland krijgt er een nieuwe aanbieder van elektrische deelfietsen bij met Bolt. Het Estste mobiliteitsbedrijf staat in ons land in de eerste plaats bekend als een taxi-app, maar nu volgt ook een expansie van de deelfietsen. Dat zegt het bedrijf in een persbericht. Dat begint in Enschede met 200 elektrische fietsen, maar vanaf september staat ook een uitbreiding naar Groningen op de agenda.

Om een Bolt-fiets te nemen, moet je de QR-code op de fiets scannen en daarna kan je hem terug plaatsen op een veilige plaats die jou uitkomt. Opvallend zijn wel de strenge veiligheidsmaatregelen van Bolt. Wie nog maar net van de dienst gebruik maakt zal in het begin met een lager vermogen fietsen. In het weekend en tijdens de avonduren heeft een Bolt-fiets ook een alcoholslot. De app laat je een snelle test afleggen om te controleren of je wel over voldoende reactievermogen beschikt om veilig te fietsen. Faal je op die test dan kan je fiets niet ontgrendelen.

Verzekerd en duurzaam

Fietsers die gebruik maken van Bolt, zijn gratis verzekerd tegen ongevallen en schade bij anderen. De fietsen die het mobiliteitsplatform inzet, zijn speciaal ontwikkeld voor deelgebruik: extra stevig en gemakkelijk aan te passen aan de lengte van de berijder. Opvallend: ze hebben geen luchtbanden, maar banden van massief elastisch thermoplastisch polyurethaan, waardoor ze nooit lek kunnen en langer meegaan.

Wat denk jij van het systeem van Bolt om gebruikt door wegpiraten en dronken bestuurders te vermijden? Ga jij de deelfietsen uittesten als je bij ze in de buurt bent? Laat het ons weten in de reacties.

Dronkenlappen en wegpiraten vrezen nieuwe Nederlandse deelfietsen
De Bolt-app

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk