Elektrische fietsenmerk Super73 maakt nieuw design als eerbetoon

Elektrische fietsenmerk Super73 maakt nieuw design als eerbetoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Tom Ritchey: misschien zegt die naam je niets, maar het is een van de beroemdste mensen uit de mountainbikesport. Nu zou je niet zeggen dat je met een Super73 heel goed kunt mountainbiken, maar blijkt een sportievere fiets dan je zou denken. Het merk heeft nu een toffe eerbetoonfiets gemaakt voor Ritchey: Super73 ZX Team.

Super73

Tom ‘The Senior Slayer’ Ritchey is al sinds hij kan lopen bezig met fietsen. Hij racet, maar hij bouwt ook fietsen. Mountainbiken is helemaal niet zo’n oude sport: het werd vijftig jaar geleden voor het eerst gedaan in de bergen van Californië. Het was vooral een manier om in de bergen te kunnen fietsen, niet zozeer een sport. Het werd echter al gauw populair en wat veel mensen niet weten, dat is dat de eerste mountainbikes helemaal niet zo licht en dun waren. Ze werden zelfs ‘klunkers’ genoemd, met hun dikke banden.

Elektrische fietsenmerk Super73 maakt nieuw design als eerbetoon

Om dat begin van mountainbiken als sport te eren, en daarmee ook Tom Ritchey, heeft het fietsenmerk Super73 een speciaal design van de ZX gemaakt. Het is kleurrijk, heeft een rood-wit-blauw zadel en er zitten meerdere onderdelen op die Ritchey ooit bedacht. Denk aan klikpedalen, een 34T Hope voortandwiel en tienversnellingsbak. Daarnaast zijn er speciale Hope Tech3-schrijfremmen aanwezig en zwevende rotoren zodat je extra goed kunt remmen. De handgrepen zijn ook onder handen genomen om de fiets een mountainbikelook te geven.

Beroemd merk

Super73 is bekend omdat diverse beroemdheden er een hebben, zoals Justin Bieber en A$AP Rocky. Het zijn kleine, opvallende fietsen met een flink zadel dat enorm lekker zit. Ook kunnen ze hard: het is niet alleen mogelijk om tot 25 kilometer te gaan, maar tot 45 kilometer is ook een optie. Er zit ook een duimgas op, waardoor je niet eens hoeft te trappen als je dat niet wil. Je stelt alles in door de Super73-app te gebruiken. Wat de fiets kost, dat is onbekend, maar de normale ZX kost 2699 euro.

Heb jij wel eens overwogen om een Super73 te kopen? Waarom wel of niet? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk