Ring wil zijn draadloze deurbellen veiliger maken door end-to-end-encryptie toe te voegen. De bedrade deurbellen van het merk hebben de ondersteuning al sinds 2021, maar binnenkort worden daar ook de draadloze deurbellen aan toegevoegd.
End-to-end-encryptie
End-to-end-encryptie betekent dat wanneer er iets van het ene naar het andere systeem wordt gestuurd, er een versleuteling op de data zit. Hierdoor kan bijvoorbeeld een hacker die de data onderschept alsnog niets met de gegevens doen: hij of zij krijgt hiertoe door die encryptie geen toegang. Wie die ‘sleutel’ wel heeft? Dat zijn de twee systemen waartussen de gegevens worden uitgewisseld.
Je ziet het onder andere bij een berichtendienst als WhatsApp en Zoom, om te zorgen dat de berichten die je met iemand deelt niet zomaar in de openbaarheid kunnen worden gebracht (tenzij de persoon waarmee je de berichten deelt dat wel doet). Ring-deurbellen worden een stuk veiliger nu deze manier van versleuteling wordt toegevoegd aan de draadloze deurbellen van het merk.
Ring draadloze deurbel
In het geval van Ring gaat het niet om berichten, maar om beelden die je deurbel heeft opgenomen. Alleen jij als bezitter van de deurbel kan de beelden bekijken. Tenminste: als je zorgt dat end-to-end-encryptie is aangezet. Het is namelijk wel aan de gebruiker zelf om in het instellingenmenu in te schakelen dat de encryptie aanstaat. De beelden van de Ring staan nog wel op de servers van het bedrijf, maar Ring en overheden zoals de politie kunnen deze niet zonder toestemming bekijken als end-to-end-encryptie aanstaat.

Het inschakelen van de versleuteling heeft ook nadelen. Zo kun je straks geen Ring-beelden meer bekijken via de website van het merk en is het ook voor gebruikers die op jouw deurbel gedeeld zijn niet langer mogelijk om beelden te bekijken. Niet helemaal ideaal als je bijvoorbeeld met huisgenoten woont dus.
Zou je de versleuteling inschakelen? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.