Eufycam 3 officieel: 4K-beveiligingscamera met zonnepaneel

Eufycam 3 officieel: 4K-beveiligingscamera met zonnepaneel

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Eufy lanceert zijn nieuwe Eufycam 3-beveiligingscamera. Hij kan beelden nemen in 4K en hij heeft een eigen zonnepaneel. Daarnaast herkent hij gezichten met een nauwkeurigheid van 99 procent, aldus Eufy. Beelden worden lokaal opgeslagen op de HomeBase 3.

Eufycam 3

Eufy, het dochtermerk van Anker, staat bekend om zijn beveiligingscamera's en videodeurbel die beelden lokaal opslaan, zonder dat een abonnement is vereist. De nieuwe Eufycam 3 blijft die strategie volgen. Het is een buitencamera die wordt verkocht samen met de Home Base 3, waar videobeelden lokaal worden bewaard. Met de 16 GB ingebouwde opslag kan je camera ongeveer gedurende drie maanden beelden opslaan, maar je kan de opslag ook uitbreiden met een harde schijf of SSD.

Eufy pakt verder uit met zijn BionicMind-technologie. Dat is een zelflerend algoritme voor gezichtsherkenning. De Eufycam 3 kan de gezichten van je vrienden en familieleden herkennen zodat ze worden geïdentificeerd. Wanneer je beelden later bekijkt, kan je ook zoeken op basis van de persoon die is herkend. Verder werkt de herkenning ook voor huisdieren.

Zonnepaneel en accu

De verwerking gebeurt volledig lokaal op de HomeBase 3 en de algoritmes gaan steeds nauwkeuriger werken naarmate de Eufycam 3 meer beelden van een persoon maakt. Naast verschillende gezichten kan de Eufycam 3 ook een onderscheid maken tussen lichaamsposities, menselijke vormen en menselijke gedragingen van personen. Zo kan de camera op den duur met 99 procent nauwkeurigheid mensen herkennen.

De Eufycam 3 maakt beelden in een 4K-resolutie, en hij werkt op een 13.400 mAh accu dat een jaar lang meegaat na een oplaadbeurt. Verder is er nog een zonnepaneel dat de accu volledig kan opladen wanneer er minimaal twee uur zonlichtlicht per dag is.

Eufycam 3 kopen

De Eufycam 3 is op dit moment nog niet in Nederland en België te koop. Hij is wel al in Duitsland verkrijgbaar voor 549 euro en verschijnt daar in een bundel met de HomeBase 3. De HomeBase 3 krijgt later ook ondersteuning voor andere Eufy-producten. Recent hebben we ook de Eufy Video Doorbell Dual getest: een deurbel met twee camera's. Hier bespreken we de beste videodeurbellen met lokale opslag.

Eufycam 3 officieel: 4K-beveiligingscamera met zonnepaneel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk