Flitsmeister op de Renault Megane E-tech, werkt het?

Flitsmeister op de Renault Megane E-tech, werkt het?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Frank werkt in team Android bij Flitsmeister en ging afgelopen weekend op onderzoek uit. Hij wilde namelijk weten of Flitsmeister al werkte op het scherm in de Renault Megane E-tech. Tijd voor een bezoekje aan de dealer.

Gerelateerde artikelen

Flitsmeister voor Android Auto

Werkt als een zonnetje! Je kan je Android smartphone zowel bekabeld als draadloos aansluiten en Flitsmeister werkt zoals verwacht. Ook de navigatie-instructies verschijnen op het instrument cluster.

Frank testte Flitsmeister op Android Auto

Android Auto en Android Automotive zijn twee systemen van Google die je auto slimmer maken. Beide laten je app gebruiken en je kan vragen stellen aan de Google Assistent terwijl je rijdt. De basis lijkt dus hetzelfde, maar waar zit dan het verschil? Dat leggen onze collega's van Androidworld je haarfijn uit in dit artikel.

Flitsmeister voor CarPlay

Het werkt! Alleen kwamen de navigatie-instructies niet op het instrument cluster (het kleine scherm achter het stuur). Maar over het algemeen zeer positief!

Frank testte Flitsmeister op CarPlay

Flitsmeister voor Android Automotive

Ondanks dat Flitsmeister zou moeten werken, is het nog niet mogelijk om de app te installeren. Na contact met Google, kwam ik erachter dat het probleem zat in de Automotive Template Host app van Google zelf. Deze app is noodzakelijk om Flitsmeister te kunnen draaien. Binnenkort zal de Template Host app door Google worden uitgebracht voor de Renault Megane

Frank testte Flitsmeister op Android Automotive

Conclusie

Frank is over het algemeen zeer te spreken over de software in de Renault Megane. Hij vindt dat Renault al een stuk verder is op dit gebied, vergeleken met de Polestar 2 en Volvo XC40. Polestar heeft pas vorige maand Apple CarPlay via een over-the-air update beschikbaar gemaakt in de elektrische auto. Dat is een bijzondere keuze want de Polestar werkt namelijk met Android Automotive. De Polestar 2 was zelfs de eerste auto met Android Automotive. Frank hoopt dat ondersteuning voor Android Auto snel volgt voor Polestar-bestuurders.

Heb jij elektrische auto? Op welk systeem draait deze en gebruik je Flitsmeister? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Renault Megane E-tech

De Renault Megane E-tech is een 100% elektrische auto en hij is beschikbaar in een variant met 130 of 220 pk en met 40 of 60 kWh. De auto koop je met Android Automotive vanaf 45.190 euro.

Flitsmeister op de Renault Megane E-tech, werkt het?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk