Deze gadget analyseert je plas en geeft zo gezondheidsadvies

Deze gadget analyseert je plas en geeft zo gezondheidsadvies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Withings wil met de U-scan je plas analyseren om zo meer te kunnen vertellen over je eetgewoonten en hydratatie. Op die manier kan de bijbehorende app andere voedingsgewoonten aanraden of je stimuleren om meer te drinken.

Withings U-Scan

Het klinkt misschien gek, zon' apparaat in je toilet dat je plas analyseert, maar Withings neemt het heel serieus. Om de U-Scan te gebruiken moet je hem samen met een testcapsule in je toiletpot bevestigen. Vervolgens kan je op het apparaatje plassen en met een pompje wordt de urine in het testgedeelte gebracht.

De U-Scan kan aan de hand van de urine herkennen van welke gebruiker ze afkomstig is. Zodra de analyse met een optische sensor heeft plaatsgevonden, worden de gegevens met de bijbehorende app op je telefoon gesynchroniseerd. De U-Scan staat met je telefoon in verbinding dankzij bluetooth Low Energy (LE)-technologie.

Deze gadget analyseert je plas en geeft zo gezondheidsadvies

Resultaten van de analyse

De Withings U-Scan is ontwikkeld samen met onder meer urologen om zo tot optimale analyses te komen. De U-Scan meet de zuurtegraad van je plas, de biologische toestand van je voedingsinname en hydratatie, en hij kan ook verschillen in de straal van je plas herkennen.

Gerelateerde artikelen

Als gevolg krijg je in de Health Mate-app aanbevelingen voor recepten die bijvoorbeeld extra vitamine C bevatten, de app geeft je ook aangepaste workouts, diëten en doelstellingen. Er is verder ook een tweede soort van testcapsule die vrouwen kan helpen om meer inzicht te krijgen over hun menstruatiecyclus. Daarvoor heeft Withings met gynaecologen samengewerkt. Beide capsules kunnen gedurende drie maanden wordt gebruikt en daarna dienen gebruikers ze te vervangen.

Prijs en beschikbaarheid

De U-Scan zal in het tweede kwartaal van 2023 te koop zijn. Hij kost 499,95 euro en komt met één van deze twee testcapsules. Gebruikers kunnen bij Withings een abonnement afsluiten om vervolgens driemaandelijks een nieuwe capsule te ontvangen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk