Dit is de nieuwe e-bike van Gazelle: de Avignon C380 HMB Limited

Dit is de nieuwe e-bike van Gazelle: de Avignon C380 HMB Limited

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fietsfabrikant Gazelle heeft zijn nieuwste e-bike gelanceerd. Het gaat om de Avignon C380 HMB Limited die voor 4.499 euro de jouwe kan zijn.

Meest comfortabele e-bike van Gazelle

De Avignon C380 HMB Limited biedt volgens Gazelle zo veel mogelijk comfort creëren met behoud van een stoere, moderne uitstraling. De elektrische fiets heeft een strak vormgegeven frame, waarbij zoveel mogelijk componenten uit het zicht zijn weggewerkt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kabels – die lopen netjes binnendoor – maar ook voor de batterij. Die is in de onderbuis geïntegreerd. Hierdoor lijkt de e-bike op een gewone fiets. Door deze interne plaatsing van de accu worden de rijeigenschappen ook verbeterd. De accu zit namelijk laag in het frame, en dat brengt meer stabiliteit en bevordert de wegligging.

De accu met hoge capaciteit (tot 625 Wh) voedt de Bosch Performance Line-middenmotor. Die leent zich met een koppel van 65 Nm voor elk type terrein, vlak en heuvelachtig.

Dit is de nieuwe e-bike van Gazelle: de Avignon C380 HMB Limited

Meer overzicht tijdens het fietsen

Het frame biedt van de fiets zorgt ervoor dat je een rechtop-zithouding aanneemt. Die houding is goed voor veel overzicht tijdens de rit en dus controle. De zitpositie pas je makkelijk via de traploos verstelbare stuurpen. Hiermee kun je als fietser het stuur zonder gereedschap wat meer rechtop of juist sportiever zetten. Ook de dikkere anti-lekbanden (Scalato Mondano, 55-622), de lederen handvatten, het gelzadel (Selle Royal Essenza Plus) en de vering in de voorvork en zadelpen moeten bijdragen aan het comfort van de Avignon C380 HMB Limited.

Makkelijk in de omgang

De Avignon C380 HMB Limited biedt op nog een andere manier comfort: de e-bike is gemakkelijk in de omgang. Hij heeft een lage en brede instap voor een eenvoudige op- en afstap en is uitgerust met de Enviolo Trekking Manual, het traploze versnellingssysteem. Je draait aan de versteller aan het stuur om lichter of zwaarder te schakelen en zit altijd in de juiste versnelling. Er zitten geen stappen meer tussen, zoals bij traditionele systemen. De Avignon is zelfs uitgerust met automatische dagrijverlichting, bekend uit de autowereld. Hiermee wordt de lichtsterkte volautomatisch aangepast. Ook de onderhoudsarme riemaandrijving creëert gemak. Die hoef je niet te smeren, zoals een ketting. Onderweg functioneert de riem geruisloos. De hydraulische schijfremmen bieden veel en goed doseerbare remkracht, ongeacht het weer.

Avignon C380 HMB Limited kopen

De Avignon C380 HMB Limited is beschikbaar in de kleur pebble grey. Je kan kiezen uit de maatopties XS (46 cm) tot en met XXL (65 centimeter), waarbij de laatste maat nieuw is voor een fiets met lage instap. De e-bike inclusief 625 Wh accu kost 4.499 euro. Ben je geïnteresseerd in deze comfortabele e-bike? Je kan hier een proefrit aanvragen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk