Gazelle komt met de Avignon-ebike C8 HMB Connect met app

Gazelle komt met de Avignon-ebike C8 HMB Connect met app

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Gazelle introduceert een tweetal nieuwe fietsen: Avignon C8 HMB en Avignon C8 HMB Connect. Vooral de Connect is een interessante fiets, want je kunt deze laten communiceren met de speciale app. Met zijn GPS-module kun je hem lokaliseren bij diefstal, dat maakt het dus niet alleen een ebike, maar ook een smart ebike.

C8 HMB Connect

Qua specificaties kun je op de fietsen een middenmotor verwachten van Bosch Active Line en een maximale koppel van 50 newtonmeter. Volgens Gazelle is dat ideaal voor ritten in en om huis en recreatieve toertochten. De motor is in het framedesign meegenomen en de 500 Wh batterij ook om daarmee de stabiliteit te verbeteren. Het schermpje om de motor in te stellen zit zoals gewoonlijk op het stuur en zou ook bij felle zon duidelijk afleesbaar zijn.

Gazelle komt met de Avignon-ebike C8 HMB Connect met app

De fiets heeft een lage opstap en de zithouding is rechtop. De fietsen hebben grote remhendels en hydraulische schijfremmen van Magura om snel tot stilstand te komen. De fiets heeft ook wat bredere banden om hem toegankelijker te maken, namelijk anti-lek 55 millimeter banden. Gazelle heeft gekozen voor lederen handvatten, een voorvork met balhoofdvering en een gelzadel voor meer fietscomfort. Daarnaast heeft de fiets acht versnellingen. Je hoeft geen aparte fietslampjes te kopen, want verlichting is geïntegreerd.

Smart ebike

Wat deze fiets zo ‘smart’ maakt, dat is dat je hem kunt verbinden met de Gazelle App. Dat geldt alleen voor de Connect-versie. Diefstalbeveiliging behoort daarbij tot de opties, waarbij je een melding krijgt als de ebike van plek verandert zonder dat jij in de buurt bent. Vervolgens zal een professioneel opsporingsteam de fiets volgen en lokaliseren. Het abonnement hierop is inbegrepen bij aanschaf en geldt vier jaar.

De fietsen zijn beschikbaar in de kleuren Midnight Blue matte en Dark Coral matte. De ‘gewone’ versie is verkrijgbaar voor 3799 euro, terwijl je voor de Connect-fiets 3999 euro kwijt bent.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk