Google Home-app biedt nu meer camerafeeds en nieuwe klimaatbeheersingsopties

Google Home-app biedt nu meer camerafeeds en nieuwe klimaatbeheersingsopties

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Een grote update voor de Google Home-app deze week. Zo kun je onder andere meer verschillende merken camera's streamen en is het mogelijk om ventilatoren en andere klimaatbeheersingsapparaten onder het klimaatbeheersingstabblad te raadplegen.

Klimaatbeheersing

Het is een goede remedie tegen muggen: een ventilator naast je bed zetten, naast dat die ook nog verkoeling biedt. Of misschien wil jij nu de zomer voor de deur staat wel een airco kopen voor je thuiskantoor (hoewel: ventilatoren worden aangeraden boven airconditioning in verband met hun impact op het milieu). Waar je ook voor kiest, dit soort apparaten kun je nu op een andere plek vinden in de Google Home-app. Waar eerder eigenlijk alleen de Google Nest Thermostat te zien was, zijn er nu veel meer categorieën toegevoegd.

Het nieuwe tabblad voor klimaatbeheersing (dat je alleen ziet als je apparaten die tot die categorie behoren hebt toegevoegd aan je Google Home-app) laat nu meer variëteit in producten voor de beïnvloeding van het klimaat in huis zien, waaronder ventilatoren. Nu zie je na de update heaters, ventilatoren, airco’s en apparatuur waarmee je de luchtvochtigheid kunt vergroten of juist verkleinen. Hier staan ook slimme stekkers bij, die klimaatbeheersingsapparaten als categorie hebben toegewezen.

Google Home-app biedt nu meer camerafeeds en nieuwe klimaatbeheersingsopties

Hierboven zie je een voorbeeld van hoe zoiets eruitziet in de Nederlandse versie van Google Home wanneer iemand een ventilator heeft toegevoegd. Je hoeft die overigens niet nieuw toe te voegen, als er al eentje gelinkt was, dan komt die nu onder klimaatbeheersing te hangen. Nieuw in de Home-app is ook de aanpasbare favorietenpagina waarop je de aansturing van je apparaten kunt regelen en ook naar feeds kunt kijken van de camera's die je in Google Home hebt gezet. Je kunt daarbij nu zelf bepalen wat er precies te zien is op welke plek, want je kunt je favoriete, veelgebruikte apparaten hoger zetten.

Gerelateerde artikelen

Google Home

En dan is er nog iets nieuws: er werden al diverse camera's ondersteund binnen Google Home voor wat betreft een kleine livefeed in de app. Dat zijn bijvoorbeeld Nest-camera's die na 2021 zijn verschenen, maar er is ook ondersteuning voor Arlo, Lorex en D-link. Dat gaat nu veranderen: het wordt namelijk uitgebreid. Reolink en TP-Link Kasa zijn voorbeelden van camera's die je nu beter kunt bekijken in de Google Home-app. Ze hebben niet allemaal een live-feed, maar er is tenminste een klein beeldje te zien in de app. Ook zijn er stembesturingsopties bijgekomen.

Veel veranderingen dus in de Google Home-app dus.

Heb jij al apparaten onder klimaatbeheersing staan? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk