Google Home-app ondersteunt eerste generatie Nest Cam Indoor

Google Home-app ondersteunt eerste generatie Nest Cam Indoor

Laura Jenny

door Laura Jenny

De Google Home-app krijgt ondersteuning voor de eerste generatie Nest Cam Indoor-camera’s. Het gaat dan om apparaten die verschenen in 2015. In de komende weken kun je deze optie verwachten in de app, zodat je vanuit daar de Nest Cam Indoor kunt beheren.

Nest Cam Indoor

Je kon deze vrij oude apparaten al beheren, maar daarvoor moest je in de Nest-app zijn. Google laat weten dat het straks ook in de algemenere Google Home-app kan, waarin al je smarthomeproducten samenkomen. Op dit moment kun je het al uitproberen, namelijk in de Public Preview van de Google Home-app.

Google schrijft: “Als je de nieuwe ervaring wilt uitproberen, meld je dan aan voor de Public Preview (ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie). Zodra je deelneemt aan de preview, zie je een melding in de Public Preview-versie van de Home-app wanneer je je camera kunt overzetten (dit kan een paar weken duren omdat we elke week langzaam meer Nest Cam Indoor-gebruikers toevoegen) en wordt je door het proces geleid. Alle Nest Cam Indoor-gebruikers die in aanmerking komen, ontvangen ook een e-mail zodra de toegang is uitgerold naar alle gebruikers.“

Gerelateerde artikelen

Public Preview

In de Public Preview kun je bijvoorbeeld de camerageschiedenis van je Nest Cam Indoor raadplegen en je camera aan het tabblad Favorieten toevoegen om er nog sneller toegang tot te hebben. Zo kun je je camerafeeds direct zien wanneer je de app open. Dat ben je nu al gewend in de Nest-app, maar komt straks dus wat meer samen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de Nest-app uitgefaseerd wordt. Dan zou je dus ook je Nest-rookmelders en -thermostaat in de Google Home-app moeten beheren, maar dat werkt op dit moment nog niet. Eind dit jaar moet je ook handmatig clips kunnen maken van Nest Cam in de Home-app.

Het is nog onbekend wanneer de optie voor de standaard versie van de app beschikbaar komt. Goed om te weten: als je de Nest Indoor Cam eenmaal in de Google Home-app gebruikt, dan kun je deze niet meer in de Nest-app gebruiken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk