Google maakt Matter-ondersteuning mogelijk op Nest-thermostaat

Google maakt Matter-ondersteuning mogelijk op Nest-thermostaat

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Waar de Matter-smarthomestandaard bij Philips wat vertraging oploopt, gaat het bij Google als een speer. Nu heeft het bedrijf Matter-ondersteuning toegevoegd aan de Nest-thermostaat voor je smarthome.

Matter-smarthomestandaard

Google is één van de grote merken achter de Matter-standaard en dat bewijst het door nu met nieuwe ondersteuning te komen voor die standaard. Nest-thermostaat kan nu met meer andere smarthomegadgets communiceren, wat het makkelijker maakt om bijvoorbeeld routines te maken met andere gadgets.

Zo kunnen andere apparaten de temperatuur aanpassen in huis, of de modus waarin de thermostaat verkeert. Bovendien kun je straks dan ook Apple HomeKit gebruiken in combinatie met dit Google-apparaat en dat is toch wel bijzonder te noemen, gezien de grote concurrentie tussen de twee. Maar goed, dat is ook waar de Matter smarthomestandaard voor is.

Google schrijft: “Geweldig nieuws! We rollen Matter-compatibiliteit uit voor onze nieuwste Nest Thermostaat die in 2020 uitkwam. Dit betekent dat je nu de temperatuur kunt aanpassen en de modus van je thermostaat kunt wijzigen met meerdere Matter-gecertificeerde smart home platforms en apps. Als je Nest Thermostaat deze update nog niet heeft ontvangen, geen zorgen --- Matter-compatibiliteit zal worden uitgerold naar Nest Thermostaat in de komende weken, vanaf 18 april.”

Gerelateerde artikelen

De Nest Thermostat die in 2020 is gelanceerd

De Nest Thermostat die in 2020 is gelanceerd

Nest-thermostaat

Zoals je uit de tekst kunt opmaken, geldt de update alleen voor de Nest-thermostaat uit 2020. Heb je dus een ouder model, dan heb je vooralsnog geen toegang tot Matter. Spijtig, want de Nest-thermostaat uit 2020 is officieel niet beschikbaar in Nederland. Je kunt hem wel via via aanschaffen, maar hij staat niet in de online Google-winkel van Nederland. Google geeft ook verder niet aan of deze update ook nog naar andere Nest-thermostaten zal komen.

Op Androidworld werd er het volgende over de Nest-thermostaat uit 2020 geschreven: “De Nest Thermostat is een compleet nieuwe slimme thermostaat in Googles Nest-assortiment. Niet alleen is het design compleet veranderd, ook de prijs is een stuk aantrekkelijker geworden. De nieuwe Nest Thermostat vult de derde generatie Nest Learning Thermostat uit 2015 (249 euro) en de in 2017 gelanceerde Thermostat E (219 euro) aan en krijgt in de Verenigde Staten en Canada een adviesprijs van 129,99 dollar. Ook deze thermostaat is gebouwd met energiebesparing in het achterhoofd. Een positief neveneffect is dan bijdrage aan het verbeteren van het milieu.“

Klinkt als een apparaat waar we in Nederland ook baat bij hebben, dus hopelijk komt deze binnenkort ook in ons land beschikbaar, mét Matter.

De Nest-thermostaat heeft vanaf nu Matter-ondersteuning

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk