Google Maps krijgt energiezuinige routes voor hybride en elektrische auto's

Google Maps krijgt energiezuinige routes voor hybride en elektrische auto's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eco-vriendelijke routes, informatie over de luchtkwaliteit en milieuzones op je route, het is allemaal in Google Maps te vingen. Deze functies zijn wel meer toegespitst op diesel- en benzineauto's, maar eigenaren van hybride en elektrische auto's krijgen binnenkort ook meer mogelijkheden in Maps.

Eco-vriendelijke routes

Met Google Maps op weg kan voor autobezitters grofweg op twee manieren, de snelste route en de milieuvriendelijke route. Google lanceerde deze functie vorig jaar en daarbij kiest Maps automatisch de route die je auto het minste CO2 laat uitstoten. Is het verschil in aankomsttijd tussen de snelste route en de milieuvriendelijke route erg groot, dan kan je zelf kiezen tussen een van de twee.

Google Maps krijgt energiezuinige routes voor hybride en elektrische auto's

Nu gedragen niet alle auto's zich hetzelfde als het gaat om brandstofverbruik. De hybride en elektrische voertuigen op de weg zijn in opkomst en voor deze auto's zal de efficiëntste route afwijken van die voor traditionele auto's. Google werkt nu aan optie in de instellingen van Maps waarin je kan aan aangeven in wat voor een auto je rijdt. Dat ontdekte 9to5Google in een nieuwe bètaversie van Maps.

Er komen opties zoals gas, diesel, elektrisch en hybride auto's en jouw keuze zal Google Maps vervolgens gebruiken om een route te vinden die voor jou de meeste brandstof of energie zal besparen.

Wanneer komt de functie naar Maps?

Omdat de nieuwe functie nog in ontwikkeling is, zullen bestuurders van elektrische en hybride voertuigen waarschijnlijk nog een paar weken moeten wachten om ze in Google Maps te kunnen gebruiken voor het navigeren.

Alles over elektrische auto's

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk