'Google verklapt per ongeluk info over 2 nieuwe Nest-speakers'

'Google verklapt per ongeluk info over 2 nieuwe Nest-speakers'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Dankzij een gelekt document van Google is bekend geraakt dat Google slimme apparaten gaat produceren die werken met het Fuchsia-besturingssysteem voor smart speakers en smart displays. Vermoedelijk gaat het om de nieuwe Nest Hub-tablet en een opvolger voor de Nest Audio-speaker.

Nieuwe Nest-speakers

Google lanceerde eind 2022 heel wat nieuwe apparaten waaronder: een nieuwe Chromecast, een router, twee telefoons en een eerste smartwatch. Het is dus wat stil gebleven rond zijn Nest-speakers en slimme schermen, maar dat gaat dit jaar veranderen, dat blijkt weer uit een nieuw gerucht.

Bij 9To5Google hebben ze een intern document van Google kunnen inkijken waaruit blijkt dat Google voor het eerst zijn fabrieken apparaten gaat bouwen die werken met Fuchsia OS. Dat is de software die draait op de twee generaties van de Google Nest Hub. Op de smart displays werd het oude Cast OS - waar al jaren de de Chromecast op draait - vervangen door de meer veelzijdige Fuchsia-software. Maar dit keer gaat Google voor het eerst een nieuw apparaat bouwen dat meteen de fabriek verlaat met Fuchsia-software. In de eerste helft van 2023 worden zo'n apparaten geproduceerd.

Nest Hub-tablet of Nest Mini

Vermoedelijk werkt Google ook aan meer dan één apparaat met Fuchsia, want de ontwikkelaars van het besturingssysteem hebben recent verwezen naar twee apparaten in de code van de software. De eerste is een apparaat met een minder krachtige speaker: vermoedelijk het aankomende Nest Hub smart display of de derde generatie van de kleine Nest Hub Mini-speaker.

Androidworld heeft in de afgelopen weken en maanden meermaals geschreven over een nieuwe Nest Hub die komt met een afneembaar scherm. Het apparaat kan dankzij dat systeem werken als een tablet en daarom is hij ook wel bekend als de 'Pixel-tablet'. We kregen al foto's te zien van een prototype van deze tablet en zijn speakerdock. Wanneer je de tablet niet gebruikt, zal je hem in dat speakerdock kunnen plaatsen en op dat moment werkt hij als een smart display.

De gelekte foto's van het prototype van de Pixel-tablet en zijn dock

Nest Audio werkt zonder "Hey Google"

Het tweede apparaat dat in de code van Fuchsia is aangetroffen, heeft een krachtigere luidspreker. Het gaat vermoedelijk om een nieuwe versie van de Nest Audio. In de code schrijven de ontwikkelaars dat deze speaker werkt met een ultrawidebandverbinding (UWB). De speakers kunnen dus met andere woorden heel nauwkeurig meten hoe dicht een gebruiker zich bij het apparaat bevindt.

Nu vraag je je misschien af wat zo'n technologie voor zin heeft bij een speaker, maar er is wel één belangrijk voordeel. De nieuwe Nest Audio zou dankzij UWB een opdracht van een gebruiker kunnen verstaan zonder dat die zijn zin begint met "Hey Google". Dat kan werken op het moment dat iemand dicht bij de speaker komt. Google heeft al bij de huidige Nest Hub Max een functie geïntroduceerd waarmee de speaker kan luisteren naar opdrachten zonder dat "Hey Google" wordt uitgesproken.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Als de nieuwe apparaten in de eerste helft van dit jaar worden gemaakt in de fabrieken, dan liggen ze naar verwachting in het najaar van 2023 of in de lente van 2024 in de winkels. Voorlopig blijft het wachten op meer informatie. Wat hoop jij te zien bij nieuwe Nest-speakers of slimme schermen van Google? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Nest

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk