Homey en Honeywell gaan samenwerken voor slimmer verwarmen

Homey en Honeywell gaan samenwerken voor slimmer verwarmen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Honeywell en Homey gaan samenwerken om te zorgen dat je de warmtezoneregeling van Honeywell nu ook slim kunt gebruiken met andere slimme gadgets in huis. Dat werkt dan via het Homey-platform, een smarthomehub waarmee je je slimme apparaten allemaal op één centrale plek bedient.

Honeywell

Het bedrijf achter Honeywell, Resideo, heeft besloten om de Honeywell Home Evohome-productlijn uit te breiden met de mogelijkheid om te werken met Homeys smarthomehub. Zo kun je nog efficiënter energie gebruiken en word je je eerder bewust van hoe veel energie iets kost. Je kunt de multi-zoneverwarming aan je smarthome koppelen en daardoor is het mogelijk om te zorgen voor een aangenamere temperatuur in huis.

Je kunt de verwarming verbinden met wat er in huis gebeurt. Ga je weg, dan kun je zorgen dat de verwarming daarop reageert als een soort kettingreactie. Bovendien werkt het met Alexa, Google Assistent en Siri, waardoor je de verwarming in je huis op basis van je stem kunt aansturen of dingen kunt vragen over de temperatuur. Evohome werkt met warmptepompen en is dus een heel toekomstbestendig systeem. Je kunt met een omkeerbare warmtepomp bijvoorbeeld heel gemakkelijk wisselen tussen koeling en verwarming.

Gerelateerde artikelen

Homey

Homey heeft grootse plannen dit jaar. Zo komt het merk binnenkort met de Homey Pro, een nieuwe hub die compatibel is met Matter. Matter is de nieuwe smarthomestandaard, waardoor een veelheid aan smarthomeproducten dan beter samenwerken. We spraken recentelijk Hue erover, dat de technologie volop omarmd: “"Elk nieuwe smarthome-apparaat kan je nu op eenzelfde manier instellen en dat op elk platform. Scan gewoon een QR-code. Als consument weet je nu makkelijk welke apparaten samenwerken door naar het Matter-logo te kijken. En dan is er nog het koppelen van diensten. Vandaag heb je al Alexa-skills en de Google Assistent waarmee slimme apparaten werken, maar met Matter krijgen we één uniforme manier om ze te linken op elk platform. Er zijn ook puur technische voordelen, want door matter reageren producten snellen omwille van de lagere latency. [netwerkvertraging, red.]" Lees de rest van het interview hier.

Het voordeel is dat Homey Pro kan zorgen dat je als Evohome-gebruiker meteen kunt verbinden met alle andere apparaten met Matter-ondersteuning. En je bestuurt het allemaal vanuit die ene plek, waardoor je snel inzicht hebt, maar ook overzicht, want we hebben steeds meer smarthome-producten in huis.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk