Homey komt met Advanced Flow voor smarthome-automatisering

Homey komt met Advanced Flow voor smarthome-automatisering

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Smarthomemerk Homey maakt het mogelijk om je smarthome verder te automatiseren. Dat doet het met Advanced Flow-technologie. Voor 25 euro kun je dit aan je product toevoegen en daarmee worden de flowkaarten van Homey gecombineerd met nieuwe mogelijkheden.

Advanced Flow

De Advanced Flow-technologie bestaat naast de gewone Homey Flow en is een optionele upgrade voor Homey Pro-gebruikers. Het introduceert onder andere nieuwe flowkaarten, waaronder een startvariant waarmee je handmatig iets kunt starten, via een stemassistent of vanuit een andere flow. Een vertragingsblok kan zorgen dat iets na een bepaalde tijd gebeurt, een ‘iets’-blok gaat door wanneer enige van de voorgaande kaarten gedaan zijn en het allesblok gaat door wanneer alle van de voorgaande kaarten zijn gedaan. Daarnaast is het mogelijk om aan je canvas met daarop je flowkaarten een opmerking toe te voegen.

Nieuw zijn de 'Advanced Flow'-only kaarten, die een tag kunnen maken voor gebruik in vervolg flowkaarten. Bijvoorbeeld, ‘Get the realtime bitcoin price’ (ontvang de realtime koers van de bitcoin) creëert een Number-tag, die de Logic Compare a Number-kaart (nummers vergelijken) kan aanpassen en via de Send a Push Notification-kaart kan worden verstuurd (de ‘stuur een pushbericht’-kaart). Meerdere wanneerkaarten kunnen nu op één canvas worden geplaatst, zodat je gerelateerde automatiseringen kunt groeperen in één geavanceerde flow.

Homey komt met Advanced Flow voor smarthome-automatisering

Homey Pro

Advanced Flow is ook handig wanneer het internet even weg is of er een kaart faalt: het kan namelijk een foutmelding vanuit alle ‘enige’-kaart of dankaart inzetten. Zo kunnen de kaarten erna gewoon doorgaan, terwijl er in de foutmeldingstag dan staat wat er misliep. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld net je wekker hebt gezet. Met HomeyScript kun je daarnaast zelf scripts schrijven voor wat zwaardere automatiseringen. Dat kon al, maar met Advanced Flow wordt het mogelijk om ze binnen de flow te maken, zonder dat je hiervoor een extern script nodig hebt.

Advanced Flow is nu beschikbaar voor Homey Pro-gebruikers, maar ook voor eigenaren van Homey-producten die tussen 2016 en 2019 zijn uitgekomen. Advanced Flow kost 25 euro en is een losse, nieuwe functie: het komt dus niet in plaats van bijvoorbeeld beveiligingsupdates.

Zou je 25 euro over hebben voor deze nieuwe functie? Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk