IKEA brengt Dirigera-hub met Matter voor 60 euro naar Nederland

IKEA brengt Dirigera-hub met Matter voor 60 euro naar Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

IKEA verkoopt vanaf nu zijn nieuwe smarthome-hub 'Dirigera' in Nederland en dat voor 59,99 euro. De nieuwe hub werkt met de Matter-standaard en ondersteunt meer soorten van apparaten dan de Tradfri-gateway.

IKEA Dirigera-hub

De IKEA Dirigera-hub ligt nu in Nederlandse winkels van de meubelgigant. Dirigera is zijn nieuwe smarthome-hub die werkt met vernieuwde software, de Matter-standaard en een grote groep van slimme apparaten. Het ik volgens IKEA ook gebruiksvriendelijker geworden om nieuwe apparaten in te stellen met Dirigera, vergeleken met de Tradfri-hub.

Het zal ook relatief makkelijk zijn om over te stappen naar de nieuwe hub, omdat die zal werken met alle apparaten die ook al in Tradfri worden ondersteund. Daar tegenover staat wel dat hij twee keer zo duur is dan Tradfri met zijn prijs van 59,99 euro. IKEA geeft ook aan dat het meer smarthomeproducten in de toekomst zal uitbrengen die allemaal werken met Dirigera, maar dus niet noodzakelijk met Tradfri.

IKEA Home en Matter

IKEA rolt dit jaar nog zijn vernieuwde IKEA Home-app uit in de Verenigde Staten en mogelijk krijgen we in die app ook al een aantal voordelen te zien die met de Matter-standaard komen. Dat Dirigera met Matter werkt is een belangrijke zaak, want dat maakt de hub meer toekomstbestendig. Matter is de standaard voor smarthome die door de grootste techbedrijven in de industrie wordt ondersteund en het komt met een aantal unieke functies (via Androidworld).

Gerelateerde artikelen

De beschikbaarheid van Dirigera is opgemerkt door enkele gebruikers op Reddit, dat meldt Tweakers. Het is altijd wel belangrijk om vooraf de voorraad van de Dirigera-hub te controleren voor je naar een IKEA-winkel gaat. Overweeg jij om je Tradfri-gateway om te ruilen voor deze Dirigera-hub? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smarthomeproducten van IKEA? Volg ons dan via Google Nieuws en op Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk