IKEA lanceert twee stijlvolle Pilskott-smart lampen met Matter

IKEA lanceert twee stijlvolle Pilskott-smart lampen met Matter

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

IKEA heeft twee slimme lampen voorgesteld: de ¨Pilskott hanglamp en staande lamp. Ze werken met IKEA Home Smart-app en je kan ze dus met de app bedienen of via slimme schakelaars en andere accessoires. De lampen zijn nu te koop vanaf 79,99 euro.

IKEA Pilskott-lampen

IKEA breidt zijn line-up van slimme verlichting uit met de Pilskott-lampen die nu in de geel-blauwe winkels te vinden zijn. De Pilskott staande lamp is 112 centimeter hoog en is gemaakt van aluminium met een zwarte kleur. hij heeft een ingebouwde lichtbron die warm licht produceert, maar geen kleuren. Je kan het licht wel dimmen. De lamp produceert 700 lumen en zijn snoer is 2 meter lang.

De Pilskott-hanglamp vertoont veel gelijkenissen met zijn rechtopstaande broer. Hij heeft namelijk ook een aluminium ontwerp en een ingebouwde lichtbron die je kan dimmen, maar die niet van kleur kan veranderen. Deze lamp heeft een lengte van 97 centimeter, ze kan 1.100 lumen aan licht produceren en ze komt met een bevestigingsstuk voor aan het plafond.

IKEA Home Smart

Wat ook opvalt bij de twee lampen is hun speciale vorm. Volgens IKEA is die niet toevallig gekozen, maar wel om zo dynamische lichteffecten in je woning te creëren.

Beide lampen werken ook met een optionele afstandsbediening die je los kan aanschaffen, maar heel wat mensen zullen ze gebruiken als een smart lamp in combinatie met de IKEA Home Smart-app. Dat is de plaats waar je deze lampen kan instellen en bedienen en verder verbinden ze met de IKEA Tradfri of de nieuwere Dirigera-hub. Die laatste werkt ook met de Matter-standaard voor smarthome.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en beschikbaarheid

De IKEA Pilskott-lampen liggen nu in de winkels. De staande lamp is te koop voor 89,99 euro en je betaalt 79,99 euro voor de hanglamp. Slimme lampen van IKEA kan je ook instellen via de Philips Hue-bridge of een ander ecosysteem van slimme verlichting dat met Zigbee werkt. Wat denk jij van deze twee slimme lampen van IKEA? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk