IKEA en Sonos lanceren vloerlamp met speaker voor 199 euro

IKEA en Sonos lanceren vloerlamp met speaker voor 199 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

IKEA en Sonos gaan in januari een nieuwe Symfonisk-speaker uitbrengen die dit keer in een vloerlamp zit gebouwd. De Symfonisk vloerlampspeaker is vanaf 199 euro te koop.

Symfonisk vloerlampspeaker

IKEA en Sonos breiden samen het aanbod uit van meubels met ingebouwde luidsprekers. De nieuwe Symfonisk vloerlampspeaker moet het geluid van Sonos combineren met een leuk lampendesign, dat blijkt uit een persbericht.

De vloerlamp heeft een lampenkap die van bamboehout is gemaakt en je kan het product ook zelf personaliseren. Je kan namelijk uit verschillende soorten van lampenkappen kiezen. Het voordeel van Symfonisk-speakers is dat het makkelijker wordt om een luidspreker in je interieur te verwerken. Heb je bijvoorbeeld geen kast in de buurt waar je en speaker kwijt kan, dan kan deze staande lamp een oplossing zijn.

Slimme lamp en Sonos-speaker

Zoals altijd kan je de Symfonisk vloerlampspeaker toevoegen aan de Sonos-app en hij kan ook samen muziek afspelen met de andere speakers van het merk. Verder biedt hij ondersteuning voor Spotify Connect en je kan de lamp bedienen in de IKEA Home smart-app. Daarvoor moet je hem koppelen met de Dirigera hub van IKEA. De Dirigera hub is in 2022 aangekondigd en het apparaatje verbindt met smarthome-apparaten en slimme lampen Het moet ook de nieuwe Matter-standaard voor smarthome ondersteunen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

IKEA en Sonos lanceren vloerlamp met speaker voor 199 euro

Op de speaker staan fysieke knoppen waarmee je media kan pauzeren of het volume kan aanpassen. Dat kan overigens niet met de Google Assistent, want de speaker biedt geen ondersteuning voor digitale hulpjes. De IKEA Symfonisk vloerlampspeaker is daarnaast 1,36m hoog en heeft een snoerlengte van 3,50m, dat blijkt uit de specificaties van de Nederlandse IKEA-website. De lamp zal in januari voor 199 euro te koop zijn.

Meer IKEA-smarthome

IKEA heeft dit jaar nog meer smarthome-producten aangekondigd. Denk bijvoorbeeld aan de IKEA Vappeby, dat is een bluetooth-speaker en lamp in één. De Zweedse meubelketen stelde ook een slim rolgordijn voor. Wat denk jij van de Symfonisk vloerlampspeaker? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk