iRobot Roomba i5+ officieel: slimme robotstofzuiger leegt zichzelf

iRobot Roomba i5+ officieel: slimme robotstofzuiger leegt zichzelf

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

iRobot heeft met de Roomba i5 en de i5+ twee nieuwe stofzuigerrobots voorgesteld die intelligent in je huis navigeren. De iRobot Roomba i5+ kan ook zichzelf legen in zijn basisstation. Ze zijn vanaf 449 euro te koop in Nederland en België.

iRobot Roomba i5(+)

Een nieuwe generatie van slimme robotstofzuigers staat klaar, dat zegt iRobot in een persbericht. De Roomba i5 kan slimmer navigveren en maakt bijvoorbeeld heel gericht een kamer naar keuze schoon. De plusversie komt met het zogenaamde Clean Base Automatic Dirt Disposal, ofwel een oplaadstation waarin hij zelf al het vuil kan verzamelen.

Net als de i7-serie werken ook de Roomba i5 en de i5+ met Imprint Smart Mapping. Je huis wordt in kaart gebracht en zo kan je specifieke kamers laten schoonmaken via de iRobot Home-app of je spraakassistent. Verder zie je nu ook geschatte schoonmaaktijden en je stelt vooraf schoonmaakroutines in.

iRobot Roomba i5+ officieel: slimme robotstofzuiger leegt zichzelf
De iRobot i5+ met zijn Clean Base Automatic Dirt Disposal

Navigatie en teamwork

Het navigeren gebeurt niet met vSLAM-technologie maar wel met sensoren die de vloeren en objecten rondom de Roomba i5 in het oog houden. vSLAM werkt daarentegen met 3D-visie om de omgeving gedetailleerd te registreren. Toch kunnen de vloersensoren van Roomba i5 wel vaststellen of er tapijt of hardhout moeten worden schoongemaakt, zodat deze een speciale behandeling krijgen van de schoonmaakrobot. De robot onthoudt wel waar hij is gebleven als hij even een oplaadbeurt nodig heeft en nadien automatisch weer verdergaat.

De Roomba i5-serie kan daarnaast samenwerken met de iRobot Braava jet m6-dweilrobot. Die laatste wordt dan automatisch gevraagd te beginnen met dweilen zodra de Roomba i5 of i5+ klaar is met stofzuigen.

iRobot Roomba i5(+) kopen

De Roomba i5+ robotstofzuiger met Clean Base® Automatic Dirt Disposal kost 699 euro en is vanaf nu verkrijgbaar via de webshop van iRobot Volgens iRobot is hij "binnenkort" is ook beschikbaar bij Coolblue en andere retailers. De Roomba i5 robotstofzuiger is ook verkrijgbaar zonder Clean Base Automatic Dirt Disposal en kost 449 euro.

  • iRobot Roomba i5+ kopeniRobot - 699 euro
  • iRobot Roomba i5 kopen iRobot - 449 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk