iRobot Roomba Combo j7+ officieel: 2-in-1 robotstofzuiger en dweilrobot

iRobot Roomba Combo j7+ officieel: 2-in-1 robotstofzuiger en dweilrobot

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

iRobot heeft een robotstofzuiger en dweil in één aangekondigd die zelf het stof leegt en water voor het dweilen haalt bij het basisstation. De Roomba Combo j7+ heeft een intrekbare dweilpad en hij kan dus stofzuigen zonder het tapijt nat te maken.

iRobot Combo Roomba j7+

iRobot komt met een nieuwe 2-in-1-stofzuiger die kan stofzuigen en dweilen. De Roomba Combo j7+ komt met een eigen basisstation waarin hij zelf zijn stof en vuil kan legen, maar het is ook de plaats waarmee hij via een pomp water ophaalt om te kunnen dweilen. Na het schoonmaken kan de robot zijn waterreservoir ook automatisch legen en uitspoelen.

Stofzuigen en dweilen kan in één schoonmaakbeurt, want de Roomba Combo j7+ trekt zijn dweil automatisch in zodat hij bijvoorbeeld niet het tapijt kletsnat achterlaat. Twee volledig intrekbare, metalen armen brengen de dweilpad omhoog wanneer de robot tapijt en vloerkleden detecteert, waardoor ongewenste natte plekken worden voorkomen.

Verder komt de robot met nieuwe software genaamd iRobot OS 5.0, dat de navigatie verbetert. Gebruikers hoeven zich volgens iRobot geen zorgen te maken over het opruimen voordat het schoonmaken begint. De Roomba Combo j7+ herkent meer dan 80 veelvoorkomende objecten, waardoor hij op commando meer specifieke plekken kan schoonmaken, zoals rond de kattenbak, het toilet, de vaatwasser en meer. Het stelt de robot ook in staat om dingen waarover je kunt struikelen te detecteren en te vermijden. Denk aan onder andere snoeren, kleding, schoenen, sokken, rugzakken, voerbakken, speelgoed en afval.

Slimme functies en duurzaamheid

Het is met de iRobot-app mogelijk om een schoonmaakschema op te stellen waardoor de robot automatisch volgens een planning zijn werk doet. Daarnaast kan je er ook met de app voor kiezen om de Roomba Combo j7+ enkel in specifieke kamers te laten schoonmaken. De robotstofzuiger werkt met ook met spraakcommando's via Alexa en de Google Assistent.

AW Smart heeft ook aan iRobot meer duidelijkheid gevraagd omtrent de duurzaamheid van de Roomba Combo j7+. Het apparaat kan namelijk niet alleen zijn stof en vuil legen, maar het bevat ook een waterpomp voor de dweilfunctie. Volgens de de fabrikant zijn alle afzonderlijke onderdelen van de Roomba Combo j7+ zo gemaakt dat ze minstens drie jaar meegaan.

iRobot Roomba Combo j7+ kopen

De Roomba Combo j7+ met Clean Base Automatic Dirt Disposal kost 999 euro en is vanaf 4 oktober verkrijgbaar via de iRobot-webshop. Vanaf 7 oktober is hij ook verkrijgbaar bij Coolblue en hij is ook zonder Clean Base Automatic Dirt Disposal beschikbaar voor 799 euro.

De populairste artikelen over smarthome

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk