iRobots nieuwe robotstofzuiger Roomba Combo i8+ kan ook dweilen

iRobots nieuwe robotstofzuiger Roomba Combo i8+ kan ook dweilen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

iRobot heeft zijn nieuwe robotstofzuiger geïntroduceerd: Roomba Combo i8+. Deze nieuwe robotstofzuiger van het dochterbedrijf van Amazon kan dweilen en heeft een aanzienlijk grotere zuigkracht dan eerdere Roomba’s.

Roomba Combo i8+

Met de Roomba Combo Bin kun je kun je de robot veranderen van een stofzuiger voor alle vloeren, naar een combi van een stofzuiger en dweil voor alleen harde vloeren. Roomba weet wanneer je de Combo-bak erop doet en er een comboschoonmaak nodig is. Dweilen kan dit apparaat tot 55 m2 en daarbij maakt hij gebruik van dweilpads die je kunt wassen en hergebruiken. Ze gaan tenminste 30 keer mee.

Er wordt een verbeterde zuigkracht belooft van 10 keer zoveel ten opzichte van de vorige generatie. Via het besturingssysteem iRobot OS leert de stofzuiger je huis kennen. Zo weet hij wat de routines zijn en waar meubels staan om vooral niet tegenaan te botsen. Dat doet hij door middel van Imprint Smart Maps. Je kunt vanuit de iRobot Home-app een taak starten of je spraakassistent via stem om een commando geven. Ook kun je in de app aangeven waar zeker niet gedweild mag worden, namelijk door ‘No Mop Zones’ in te stellen.

Gerelateerde artikelen

iRobot 

Je kunt de stofzuiger echter ook nog steeds gebruiken voor alleen het stofzuigen van het huis. Je kunt dan de modus ‘alleen stofzuigen’ kiezen in combinatie met de standaard opvangbak, waardoor Roomba Combo i8+ wat meer vloeren, waaronder ook tapijtvloer, de baas is. Je kunt het apparaat zo instellen dat hij bijvoorbeeld alleen een bepaalde kamer schoonmaak. Zo kun je zorgen dat iRoomba de popcorn tijdens een avondje film kijken opzuigt. Zorg je bovendien dat je tapijt een No Mop Zone is, dan krijg je geen natte voeten als je opstaat van de bank.

Je hoeft soms heel lang niet naar je Roomba om te kijken, want hij regelt veel zelf. Zo heeft hij in zijn basistation een Clean Base Automatic Dirt Disposal waar hij in een AllergenLock-zak zijn rommel dumpt. Hiermee kan hij wel 60 dagen voort. Roomba Combo i8+ is vanaf nu te koop voor 799 euro met Clean Base Automatic Dirt Disposal. Zonder de Clean Base kost hij 599 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk