Merendeel elektrische stadsfietsen is verzekerd

Merendeel elektrische stadsfietsen is verzekerd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het merendeel van de elektrische stadsfietsen in Nederland is verzekerd, terwijl die in 2020 nog niet het geval was. Dat meldt onderzoeksbureau Multiscope naar aanleiding van zijn E-bike Monitor.

59% elektrische stadsfietsen verzekerd

Inmiddels zijn zo’n 2,3 miljoen elektrische stadsfietsen verzekerd. In de meeste gevallen is men verzekerd via ANWB (21%). Daarna volgen ENRA (19%), Kingpolis (19%), Unigarant (16%) en Univé (10%). Wat opvalt ten opzichte van 2020 is dat er nauwelijks verschuivingen in de aandelen van verzekeraars zijn. Kingpolis is de sterkste groeier met 4 procentpunt.

Gerelateerde artikelen

In detail: Bijna zes op de tien elektrische stadsfietsen zijn verzekerd (59%). In 2020 was dit nog 50%. Vrouwelijke 50-plussers met een inkomen van minimaal twee keer modaal verzekeren de fiets het vaakst. Van de hybride fietsen en elektrische mountainbikes is een groter aandeel verzekerd (69%). Waarschijnlijk heeft dit te maken met een hogere aanschafwaarde en het sportievere gebruik.

Merendeel elektrische stadsfietsen is verzekerd

Gemiddelde kosten per maand

De gemiddelde kosten voor het verzekeren van een elektrische stadsfiets bedragen ruim €11 per maand. Met ongeveer 3,8 miljoen elektrische stadsfietsen in Nederland komt de jaarlijkse waarde van deze markt dus op ruim €313 miljoen. Dit is een stijging van bijna €100 miljoen ten opzichte van 2020.

Heb jij je e-bike verzekerd? Zo ja, bij wie en wat ben je in de maand kwijt? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk