Nederlands bedrijf werkt met Eve aan raambekleding voor smarthomes

Nederlands bedrijf werkt met Eve aan raambekleding voor smarthomes

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het Nederlandse Coulisse werkt samen met Eve aan speciale raambekleding voor smarthomes. Het bedrijf uit Twente ontwikkelt met Eve Systems een aantal slimme motoren die rolgordijnen en andere raambekleding kunnen openen en sluiten. Ideaal voor een smarthome, zeker omdat er wordt gewerkt met de gloednieuwe Matter-smarthomestandaard.

Eve MotionBlinds

Eve heeft al slimme oplossingen voor in huis. Het maakte Eve MotionBlinds die werken met Apple HomeKit en Thread. Zo kun je op afstand je kamer donker maken door de gordijnen of andere raambekleding dicht te doen. Of juist zorgen dat je bijvoorbeeld wat makkelijker uit je bed komt door ze juist open te doen in de ochtend en op een meer natuurlijke manier wakker te worden.

Dat doe je door een app te gebruiken en wifi. Zo kun je de raambekledingsmotor programmeren en bedienen, en ze bijvoorbeeld ook opnemen in een smarthomeroutine. Denk aan een routine bij het wakker worden, waarbij de gordijnen automatisch openen als je wekker gaat, waarbij ook meteen de verwarming aanslaat. Het blijft mogelijk om de raambekleding handmatig open en dicht te doen.

Matter

Matter is de nieuwe smarthomestandaard die later dit jaar wordt gelanceerd. Hieraan werken allerlei grote bedrijven mee, waaronder Google, IKEA, Apple, Amazon en Huawei. Het idee is dat de producten van in ieder geval die merken straks met elkaar kunnen communiceren via dat nieuwe protocol. Hierdoor kun je met verschillende merken in huis toch een soepele smarthome-ervaring creëren.

De Eve MotionBlinds hebben als grote plus dat de data niet over het internet gaat: de motoren slaan de data lokaal op in plaats van in de cloud. De motoren zijn er in allerlei soorten en maten zodat ze in veel huizen aan de slag kunnen. Ze hebben een batterij die je met USB-C-kabel kunt opladen en dat betekent dat het draadloos is. Dat scheelt weer achter raambekleding blijven hangen én ziet er ook nog eens mooier uit. Bovendien hoef je dat opladen maar een of twee keer per jaar te doen, dus je hebt er weinig omkijken naar.

De raambekleding verschijnt later dit jaar en is dan ook in Nederland verkrijgbaar.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk