Netatmo lanceert eerste Matter-product: de Slimme Beveiligingssensor

Netatmo lanceert eerste Matter-product: de Slimme Beveiligingssensor

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netatmo heeft op de IFA in Berlijn zijn eerste Matter-product laten zien: de Slimme Beveiligingssensor. Dit kan je met de slimme sensor.

Wat is Matter?

Matter is een nieuw protocol dat de communicatie tussen slimme apparaten in je huis regelt. In tegenstelling tot Zigbee en Z-Wave, werkt Matter niet op één specifieke netwerkfrequentie. De netwerkstandaard werkt namelijk met bluetooth, wifi, ethernet en via het Thread-protocol dat veel Google-producten ondersteunen. Daarnaast zal Matter onder andere werken via platformen als HomeKit, Alexa, Google Assistent en SmartThings.

Matter is dus een communicatieprotocol dat het mogelijk maakt om vrijwel elk smarthome-apparaat te laten communiceren met een ander met een ander apparaat dat internet heeft. Het maakt dus niet meer uit wie de fabrikant is van een apparaat. Een fabrikant moet wel aangesloten zijn bij Matter.

Wat is de Netatmo Slimme Beveiligingssensor?

De Netatmo Slimme Beveiligingssensor is het eerste Netatmo-product dat werkt met Matter. Het product is uitgerust met een contactsensor en een infrarood bewegingsdetector en. Je plaatst de sensor op een deur of raam, en vervolgens detecteert de sensor wanneer die geopend worden. Je krijgt dan een waarschuwing op je smartphone. Daarnaast kan je op afstand de "open" of "gesloten" status van elke deur of raam waar de sensor gemonteerd is controleren. De sensor maakt ook bewegingsdetectie mogelijk op basis van infrarood.

Dankzij Matter kan de Slimme Beveiligingssensor ook samenwerken met andere slimme producten. Zo kan je instellen dat de verwarming aanspringt als je kinderen de woonkamer in lopen en zorgen dat die automatisch uitgezet wordt wanneer ze naar school gaan. Je kan ook de airco of verlichting laten aanspringen als de aanwezigheid van een persoon wordt gedetecteerd.

Slimme Beveiligingssensor prijzen en beschikbaarheid

De lancering van Matter staat momenteel gepland voor het einde van dit jaar. De Netatmo Slimme Beveiligingssensor zal dan tevens beschikbaar komen.

Netatmo lanceerde onlangs een inbouwadapter waardoor zijn Slimme Video Deurbel ook zonder gong kan werken. Die deurbel hebben we ook opgenomen in de Beste slimme deurbellen met lokale opslag.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk