Nieuwe energieleverancier Tibber helpt Nederlanders energie besparen

Nieuwe energieleverancier Tibber helpt Nederlanders energie besparen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Scandinavische energieleverancier Tibber heeft de Nederlandse markt betreden. Tibber wil de Nederlandse consument helpen om stroomverbruik te verminderen – zowel voor de energierekening als voor de planeet. Daarnaast kan de consument zijn energieverbruik afstemmen op de energieprijs van het moment.

Tibber komt naar Nederland

Tibber is afkomstig uit Noorwegen en Zweden en is sinds 2020 ook actief in Duitsland. Na een testperiode, begin dit jaar, rolt de energieleverancier zijn diensten uit over heel Nederland. Tibber levert alleen stroom, omdat het bedrijf gelooft in een toekomst zonder gas. Je betaalt maandelijks een vast bedrag van 3,99 euro. Voor dat bedrag krijg je een slim energiecontract, kun je producten in de Tibber Store met korting aanschaffen en slimme apparaten integreren in de Tibber-app om je stroomverbruik te verminderen. Je stroomprijs bij Tibber is gebaseerd op basis van de gemiddelde stroomprijs in de afgelopen 12 maanden en je ingevoerde verbruik, inclusief het hierboven genoemde maandelijkse bedrag, belasting en extra kosten.

Met dynamische prijzen betaalt de Tibber-klant de inkoopprijs van stroom die dat uur geldt. Het is een alternatief voor variabele of vaste prijzen, die op dit moment gemiddeld erg hoog liggen en je niet de mogelijkheid bieden om te profiteren van prijsverschillen gedurende de dag. Rens Schoorl, Country Manager Nederland van Tibber: “Die fluctuaties kunnen flink oplopen. Het grootste prijsverschil binnen één dag in mei was bijvoorbeeld 37 cent. De gemiddelde stroomprijs bij Tibber lag de afgelopen zes maanden dan ook 41 procent lager dan de tarieven die grote spelers op de energiemarkt momenteel aanbieden. Bij Tibber draaien we het bestaande model op de energiemarkt om. Wij verdienen niet aan stroom, maar bieden de consument de inkoopprijs per uur. De slimste, goedkoopste en groenste energie is de energie die je niet verbruikt. Daarom geven wij constant inzicht in het verbruik en stimuleren wij consumenten om hun stroomverbruik te verminderen. Daarmee bieden wij een eerlijk en voordelig alternatief voor de oplopende prijzen van veel andere leveranciers.”

Besparen op stroomverbruik en energierekening

Naast groene stroom tegen inkoopprijzen levert Tibber slimme oplossingen in een app. Zo kun je bijvoorbeeld een elektrische auto koppelen aan de app, die automatisch bepaalt wanneer het het voordeligst is om op te laden. Daarnaast laten de inzichten en analyses in de app je zien hoe je stroomverbruik zich verhoudt tot dat van andere huishoudens, wat de meeste stroom verbruikt in je huis en waar je op kunt besparen. Hiermee krijgt de consument zelf controle en inzicht in zijn stroomverbruik.

“Door de oplopende energieprijzen en de noodzaak om de komende jaren meer groene stroom van eigen bodem op te wekken, moeten we op een andere manier met stroom omgaan. We zien in Zweden, waar we al een aantal jaar actief zijn, dat consumenten gemiddeld 64 procent besparen op hun stroomkosten wanneer ze hun stroomverbruik sturen van de duurste naar de goedkopere uren. Bewuster omgaan met stroom en er tegelijkertijd minder voor betalen, gaan hier hand in hand”, aldus Rens Schoorl.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk