Nieuwe generatie Homey Pro officieel: alle nieuwe mogelijkheden op een rij

Nieuwe generatie Homey Pro officieel: alle nieuwe mogelijkheden op een rij

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Athom heeft de nieuwe generatie Homey Pro aangekondigd. Deze nieuwe versie komt onder andere met krachtigere hardware en ondersteuning voor Matter. Dit zijn alle nieuwe mogelijkheden van de next-gen Homey Pro.

1. Nieuwe en verbeterde connectiviteit

De nieuwe generatie Homey Pro bevat antenne’s voor wifi 2.4 en 5GHz, Bluetooth LE 5.0, Z-Wave Plus, Zigbee, Thread, 433 MHz en Infrarood.

De nieuwe Homey Pro heeft volgens Athom tot vier keer beter draadloos bereik dan de vorige generatie, afhankelijk van de technologie. Homey Pro heeft daarbij een uniek design met meerdere Z-Wave antenne’s, en kiest automatisch de juiste frequentie op basis van locatie.

2. Verbeterde prestaties

De nieuwe generatie Homey Pro heeft tot drieënhalf keer de processorkracht vergeleken met de vorige generatie. Homey Pro bevat een ARMv8 processor, 2 GB DDR4 RAM en 8 GB aan opslag.

3. Matter en Thread

Homey Pro kan verbinden met Matter-apparaten via wifi, Ethernet of Thread. Homey-apps kunnen daarbij de functionaliteit van apparaten aanvullen met bijvoorbeeld fabrikant-specifieke mogelijkheden, energiegebruik en een merk-afhankelijke look-and-feel, naast het ondersteunen van alle basis Matter-opties.

Homey Pro is ook in staat om een brug te slaan tussen Matter-apparaten en niet-Matter-apparaten op andere technologieën, en kan deze beschikbaar maken in Matter netwerken. Matter-ondersteuning is gepland voor het tweede kwartaal van 2023 en Thread-ondersteuning komt in het derde kwartaal van 2023 naar het apparaat.

4. Ethernet

Homey Pro kan met een bedraad netwerk in huis worden verbonden via de Homey Pro Ethernet Adapter (29 euro). De adapter is ontworpen om direct in de stroomadapter te steken en zorgt ervoor dat Homey Pro er altijd mooi bij staat, zonder slordige kabels, zelfs bij bedrade verbinding.

5. Satellite Mode

Homey Pro kan worden uitgebreid met één of meer Homey Bridge’s om het draadloze bereik van het systeem in grote huizen te verbeteren. Zigbee en Z-Wave zullen in dat geval werken als een op stroom aangesloten ‘router’ in deze meshnetwerken. Apparaten die bediend worden via infrarood of 433MHz zullen de dichtstbijzijnde Homey Pro of Homey Bridge gebruiken.

Nieuwe generatie Homey Pro officieel: alle nieuwe mogelijkheden op een rij

6. Advanced Flow

Advanced Flow is een tool voor smarthome-automatisering. Advanced Flow is kosteloos inbegrepen in de nieuwe generatie Homey Pro.

7. Local-first

De nieuwe Homey Pro is ontworpen om op zichzelf te werken, met zo weinig mogelijk afhankelijkheden van de cloud als mogelijk, voor nog meer snelheid, betrouwbaarheid en privacy. Zelfs de meest veeleisende gebruikers kunnen hun ei kwijt met nieuwe opties zoals optionele Local Port Forwarding, Lokale API Keys, SSH-toegang and Lokale USB Backups.

Daarnaast kunnen Homey’s clouddiensten zoals de Homey App Store en toegang van op afstand nog steeds gebruikt worden met de nieuwe Homey Pro. Daarbij zijn ook optioneel cloud back-ups beschikbaar en die kosten 99 cent per maand.

8. Eén ecosystem, geen lock-in

“De nieuwe Homey Pro werkte met dezelfde Homey iOS en Android-app en de Homey Web App die gebruikers al kennen en waar ze van houden. Het is echt te beste manier om ieder smarthome naar een volgend niveau te tillen”, stelt Stefan Witkamp, Commercial Director bij Athom.

Homey Pro krijgt alle mogelijkheden waar Homey groot mee is geworden, zoals compatibiliteit met meer dan 1000+ merken, Flow, Advanced Flow, Energy, Insights, Logic en de hele Homey App Store.

Nieuwe generatie Homey Pro officieel: alle nieuwe mogelijkheden op een rij

Homey Pro kopen

Homey Pro kost 399 euro en is te bestellen op de Homey-website. Athom verwacht dee eerste batch in december 2022 te kunnen versturen. Alle pre-orders zullen worden uitgeleverd via een wachtlijst gesorteerd op moment van bestelling, waarbij alleen ontwikkelaars met een Homey App voorrang krijgen.

Nieuwe generatie Homey Pro officieel: alle nieuwe mogelijkheden op een rij

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk