'Nieuwe Nest-deurbel op komst: bewaart opnames nu 24/7

'Nieuwe Nest-deurbel op komst: bewaart opnames nu 24/7

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een nieuwe Nest-videodeurbel in de maak. Hij lijk sterk op de Nest Doorbell van 2021, maar deze werkt enkel met bedrading. Daarnaast kan hij zijn opnames wel 24/7 bewaren, in plaats van alleen geregistreerde gebeurtenissen.

Nieuwe Nest-videodeurbel

In de code van de Google Hom-app is heel wat informatie gelekt over een aankomende Nest-videodeurbel. Het is een alternatief voor de Nest Doorbell op batterij die vorig jaar door Google werd aangekondigd. De nieuwe deurbel deelt hetzelfde pilvormige ontwerp, maar hij is iets minder lang en dikker, dat weet 9To5Google.

Verder werkt de nieuwe deurbel alleen met bedrading, en je kan hem dus niet eender waar installeren zoals bij de Nest Doorbell die met een accu komt. Toch staat daar wel een belangrijke functie tegenover. De deurbel kan 24/7 opnames bewaren zodat je beelden van de hele dag kan opvragen. De huidige Nest Doorbell op batterij bewaart daarentegen enkel beelden van gebeurtenissen, zoals personen die in beeld zijn gekomen.

Google levert deze deurbel ook met een bevestigingsstuk waarmee je de camera van de deurbel indien nodig kan richten. De deurbel biedt ook ondersteuning voor een mechanische gong. We verwachten dat de nieuwe Nest Doorbell geen vervanger zal voor de Nest Doorbell op batterij, maar dat hij in de plaats als een alternatief zal dienen.

Beschikbaarheid

Voorlopig ontbreken nog veel details over de specificaties, maar ook over de prijs en beschikbaarheid van het product. We verwachten dat Google de deurbel ook in Nederland en België zal aanbieden, maar het is nog niet bekend wanneer Google ze zal aankondigen. Dat kan mogelijk gebeuren tijdens het Made by Google-evenement van 6 oktober, of op een latere moment.

Uit een poll van Androidworld bleek vorig jaar dat 34 procent van de ondervraagde lezers al een videodeurbel heeft en een groot deel overweegt ook om er een te kopen. Ontdek hier de beste videodeurbellen met lokale opslag en zonder abonnement. En hier vind je onze review van de Nest Doorbell op batterij (via Androidworld). Heb jij er al een? Laat het ons weten in de reacties.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk