Nieuwe SmartThings-update laat Philips Hue-lichten werken met je tv

Nieuwe SmartThings-update laat Philips Hue-lichten werken met je tv

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als je van SmartThings gebruik maakt, dan kun je binnenkort meer doen met Philips Hue. Een nieuwe update maakt het mogelijk om de lampen te synchroniseren met de content op je televisie.

Ambilight-ervaring

Eén van de belangrijke redenen voor veel mensen om een Philips-televisie te kopen, dat is Ambilight. De ledstrips achterop het toestel kleuren en flitsen vanzelf mee met de content op de televisie, waarbij je zelf kunt instellen of dat moet zijn op de maat van de muziek of de kleuren op het scherm. Zeker als je een egale muur achter je televisie hebt, dan is dat een heel gaaf effect.

Het is al mogelijk om dat Ambilight-achtige effect met je Philips Hue-lampen voor elkaar te krijgen, maar dat kon niet in combinatie met SmartThings. Straks kan dat wel: dankzij een nieuwe update die volgens SamMobile deze zomer komt. Het is een ondersteuning voor een nieuwe mogelijkheid binnen de synchronisatie van Philips Hue en hierdoor reageren je slimme lampen op de content die op je televisie te zien is.

SmartThings en Philips Hue

Waarschijnlijk komt de update pas na augustus, omdat hij mogelijk pas verschijnt als de nieuwe toestellen van Samsung worden aangekondigd. SmartThings krijgt een flinke update wanneer Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4 ten tonele verschijnen. De toestellen zouden sowieso wat meer op smarthome zijn ingestoken, met een verbeterde smarthome-app voor grotere schermen en het automatisch kunnen schalen.

Hoe SmartThings en Philips Hue in die Ambilight-stijl er samen uitzien, dat moeten we nog zien. Het is te hopen dat het net zo’n goede ervaring is als Ambilight op de televisie. SmartThings is wel nu al iets gewijzigd. Het heeft nu de mogelijkheid om scènes in een andere volgorde te zetten voor meer gebruiksgemak.

Gebruik jij al SmartThings met Philips Hue? Hoe is je ervaring? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Nieuwe SmartThings-update laat Philips Hue-lichten werken met je tv
Samsung SmartThings op verschillende apparaten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk