Nuki komt in tweede helft van 2023 met Matter-deursloten

Nuki komt in tweede helft van 2023 met Matter-deursloten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Slimme slotenmerk Nuki start in de tweede helft van 2023 met de verkoop van deursloten met Matter-ondersteuning. Het merk kan voor de huidige generatie sloten nog geen Matter-ondersteuning bieden.

Matter-smarthomestandaard

Matter is de nieuwe smarthomestandaard die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen veel gigantische techbedrijven en smarthomebedrijven om te zorgen dat je smarthome-apparaten beter met elkaar communiceren. Heb je bijvoorbeeld een Apple Homekit thuis, maar slimme lampen van een heel ander merk, dan is het idee dat deze door Matter toch nog prima met elkaar overweg kunnen, en je dus niet 85 apps nodig hebt om je smarthome te ‘runnen’ of allerlei ingewikkelde If This Then That-toepassingen moet inzetten.

Gerelateerde artikelen

Nuki

Die Matter-standaard is nu officieel gelanceerd, lees ook ons interview met Philips Hue hierover, en de eerste producten beginnen al ten tonele te verschijnen. Echter heeft Nuki daar duidelijk meer tijd voor nodig. Het heeft op dit moment een werkend prototype gemaakt, wat het ook toont in een video: je ziet een Google Nest Hub, een Apple HomePod, een iPhone, een Android-smartphone en de Nuki Smart Lock prima met elkaar werken.

Het duurt echter nog even voordat je dat zelf kunt ervaren met een Nuki: voordat dit prototype in productie gaat, zijn we volgens het merk in de tweede helft van 2023 beland. Nuki zegt echter dat als je nu een deurslot van Nuki hebt, je je geen zorgen hoeft te maken over extra mogelijkheden die Matter biedt. Nuki heeft namelijk al directe integratie met die platformen, zoals Apple HomeKit, Homey, Home Assistant en Google Home.

Slim slot

Ook belooft het merk om de API’s vaak uit te breiden. API’s worden gebruikt door ontwikkelaars om te zorgen dat er integratie met andere apps nodig zijn. Zo probeert het merk in ieder geval zo multi-inzetbaar mogelijk te zijn, al is het natuurlijk fijn als dat straks kan met Matter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk