Philips Hue heeft nieuwe automatisering: ‘aanwezigheid imiteren’

Philips Hue heeft nieuwe automatisering: ‘aanwezigheid imiteren’

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Stel je voor dat je elke dag van 7 tot 8 even een boek leest in je luie stoel, behalve op zondag, want dan zit je met je vriendinnen in de kroeg. Je kunt met de nieuwe automatisering van Philips Hue zorgen dat je lampen net doen alsof je er gewoon bent.

Mimic Presence

Het is misschien niet het allerbeste voor je energierekening (zeker niet als het doorgaans geen uurtje lezen is, maar bijvoorbeeld vele uren achtereen televisiekijken), maar wel slim tegen inbrekers. Philips Hue introduceert nu ‘aanwezigheid imiteren’ (wat in het Engels ‘mimic presence’ heet), waarbij de lampen je routines aanleren en dus ook als jij er niet bent wel en uit gaan op momenten dat je normaal via de app of een spraakassistent aan de lampen zou vragen om aan te gaan.

Het gaat om het licht in specifiek die kamer waar jij dat vaak gebruikt. Je vindt deze mogelijkheid in het automatiseringsmenu en je kunt zelf kiezen of je dit wilt inschakelen. Mocht je het dus niet nodig vinden dat het licht aanstaat als jij er niet bent, dan kun je ook zorgen dat dat netjes uit blijft. Wel is het een fijne mogelijkheid voor als je inbrekers te slim af wil zijn. Dat niet alleen. Je kunt het ook gebruiken als je juist wel thuis bent, maar dus het stapje van het zelf aanzetten niet meer wil nemen.

Philips Hue

Signify, het bedrijf achter Philips Hue, is de laatste tijd erg fanatiek met doorinnoveren op de slimme verlichting. Zo is er een nieuwe SmartThings-update waardoor je Philips Hue-lampen meekleuren met de televisie. Ook heeft het net nieuwe Lightguide-lampen geïntroduceerd voor een stijlvol interieur.

Vind jij het een aantrekkelijke mogelijkheid om automatisering aan te zetten voor je Philips Hue-lampen, of zie je dit type automatisering niet zo zitten? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Dank voor de tip, Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk