Philips Hue houdt het niet bij lampen: Signify introduceert camera’s

Philips Hue houdt het niet bij lampen: Signify introduceert camera’s

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Signify, het bedrijf achter Philips Hue-lampen, komt met beveiligingscamera’s. Het is voor het eerst dat het merk met een product komt dat in eerste instantie niets met verlichting te maken heeft en verbreedt daarmee zijn smarthome-horizon.

Beveiligingscamera's van Philips Hue

Het had het een paar weken geleden al laten doorschemeren, maar nu is het dus officieel: Hue wordt groter dan lampen alleen. Het merk gaat camera’s verkopen die werken met en zonder licht. Ook kunnen ze eventueel een alarm laten afgaan om een eventuele indringer weg te jagen. Daarnaast komen er ook sensoren aan die je op je raam of deur kunt bevestigen en een melding naar je telefoon sturen wanneer deze zijn geopend. Je plakt ze met het al aanwezige dubbelzijdige tape op de achterzijde op je deuren en ramen en ze werken op batterijen.

Eén van de meest spannende producten is de camera die zowel licht- als geluidsalarmen kan geven. Het licht kan vanuit de app worden aangezet. Zo kun je een indringer op afstand op de hoogte stellen dat je weet dat hij er is. Of, want dat gebeurt ook nog wel eens, kijken wat er nou precies voor de camera hangt als je beeld wat vaag is. Spoiler alert: een spin waarschijnlijk. Het is niet zomaar een lampje zoals de Hue-lampen: het is een schijnwerper die in één keer heel veel licht geeft. Knipperen is ook een optie, wat erg irritant is voor het oog.

Philips Hue houdt het niet bij lampen: Signify introduceert camera’s

Abonnement nodig

Zoals bij de meeste smarthomebedrijven is het ook bij deze beveiligingscamera’s nodig om een abonnement te hebben. Op die manier kun je bijvoorbeeld beelden terugkijken: iets wat anders niet mogelijk is. Hoeveel dat abonnement gaat kosten, dat is onbekend.

De nieuwe producten worden verwacht in de herfst van dit jaar, behalve de camera die zowel licht- als geluidsalarmen geeft. De Philips Hue-app krijgt binnenkort een update om alle nieuwe producten te verwelkomen.

Philips Hue houdt het niet bij lampen: Signify introduceert camera’s Philips Hue houdt het niet bij lampen: Signify introduceert camera’s

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk