Philips Hue komt eindelijk met kerstverlichting

Philips Hue komt eindelijk met kerstverlichting

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Philips Hue komt na tien jaar eindelijk met eigen kerstverlichting. Met het Festavia-lichtsnoer kun je onder andere je kerstboom met meer dan 250 slimme mini-LED's versieren. Hoe werkt het snoer precies en hoe gaat het eruitzien?

Eindelijk kerstverlichting van Philips Hue

Philips Hue bestaat dit jaar maar liefst tien jaar. Philips Lightning, tegenwoordig Signify, was destijds de eerste fabrikant die verlichting slim maakte voor een groot publiek. Het gaat hierbij dus om verlichting die je op afstand en met je smartphone kon en kunt bedienen. In deze tien jaar is het bedrijf dan ook uitgegroeid tot de marktleider in slimme verlichting. Toch heeft het in die gehele tien jaar nog nooit kerstverlichting uitgebracht. Dit terwijl bijvoorbeeld Lidl wel al een lang tijd slimme kerstverlichting verkoopt. Philips gaat nu echter eindelijk overstag, het bedrijf komt namelijk met het Philips Hue Festavia-lichtsnoer. Zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Gerelateerde artikelen

Philips Hue komt eindelijk met kerstverlichting

Philips Hue Festavia-lichtsnoer

Het Philips Hue Festavia-lichtsnoer is, zoals de naam al doet vermoeden, een lichtsnoer. Het snoer bevat 250 slimme mini-LED's die elk afzonderlijk van kleur kunnen veranderen. Daarnaast kan de verlichting gedimd worden of juist feller worden gezet, kan er een timer worden ingesteld wanneer de verlichting aan/-uit moet gaan en kun je voor dit laatste ook schema's instellen. Dit alles kun je doen in de Philips Hue-app.

Net zoals alle producten van Philips Hue kun je het Festavia-lichtsnoer synchroniseren met je andere Hue-lampen én deze ook laten synchroniseren met onder andere Spotify. Als je dit doet kun je ervoor zorgen dat de verlichting 'meebeweegt' met de muziek. Ben jij dus iemand die nog naar 'All I Want For Christmas Is You' van Mariah Carey kunt luisteren, bravo, dan kan de verlichting van het Festavia-snoer meebewegen met dit nummer. De verlichting zal dan oplichten, knipperen en oplichten in het ritme van de muziek.

Philips Hue komt eindelijk met kerstverlichting

Nieuwe effecten en beschikbaarheid

Naast de hierboven genoemde functies komt er ook een speciale Sprankel-functie beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat elk LED-lichtje aan het snoer gaat schitteren. Voor de een hinderlijk irritant, voor de ander een heerlijk glimmend feestje.

Het Festavia-lichtsnoer ligt vanaf 15 november in de winkels voor een bedrag van 159,99 euro. Via deze link is het lichtsnoer te bestellen.

Wat vind jij van het lichtsnoer? En gebruik jij ook slimme verlichting om (nog) meer sfeer in huis te creëren tijdens de kerstdagen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk