Philips Hue lanceert dit jaar eigen beveiligingscamera

Philips Hue lanceert dit jaar eigen beveiligingscamera

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Philips Hue introduceert aan het einde van de zomer een eigen slimme beveiligingscamera. De camera zal zowel voor beveiliging als voor verlichting kunnen worden gebruikt.

Philips Hue beveiligingscamera

Philips Hue introduceert nieuwe producten meestal rond de IFA, de consumentenelektronicabeurs in Berlijn. Signify CEO Eric Rondolat heeft nu al een tipje van de sluier opgelicht (via Hueblog) van wat we kunnen verwachten. Eén ding is al zeker: Philips Hue krijgt een home monitoring-systeem, vergelijkbaar met wat Signify's tweede merk WiZ een paar maanden geleden al kreeg.

"Het idee hier is ook om beveiliging te gebruiken voor verlichting en verlichting voor beveiliging", blikt Rondolat vooruit op de toekomstige fusie van camera's en verlichting. Hij geeft ook meteen een praktijkvoorbeeld: een inbreker in huis slaat alarm en alle lichten knipperen rood. Waarom is dat interessant? Omdat geluidsalarmen van een afstand niet te horen zijn, omdat ze echt in huis worden bewaard. Maar het licht is al van ver te zien.”

Gerelateerde artikelen

Tegelijkertijd moeten Philips Hue-camera's en beveiligingsproducten ook voor verlichting kunnen worden gebruikt. Ook hier is het idee simpel: camera's in huis kunnen beweging detecteren en automatisch verlichting activeren, vergelijkbaar met wat al mogelijk is met de Hue-bewegingssensor.

Het is nu al duidelijk dat gegevensbescherming een belangrijke rol gaat spelen. Daarom zegt Rondolat: "Onze camera's zullen de eerste zijn met end-to-end encryptie." Dit betekent dat het voor de fabrikant niet eens mogelijk zou moeten zijn om je video's die in de cloud zijn opgeslagen, te bekijken.

Hoe ziet de Philips Hue-camera eruit?

Hoe de slimme beveiligingscamera van Philips Hue er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Een stand-alone camera achten we zeer waarschijnlijk, Signify heeft immers al zoiets op de markt gebracht met de WiZ Indoor Camera. Maar het is ook denkbaar dat Philips Hue in navolging van andere smarthome-fabrikanten een lamp combineert met een camera, die met name geschikt zou zijn voor buitengebruik.

Het wordt ook spannend om te zien hoe Philips Hue home monitoring integreert in de Hue-app. Simpele zaken als bewegingsdetectie zitten al in de Hue-app. Er zou echter een geheel nieuw onderdeel moeten worden toegevoegd rondom camera's en video-opnamen.

Eind augustus, uiterlijk in september, zou Philips Hue ons de antwoorden moeten geven op de nog openstaande vragen. Het hele verhaal wordt in ieder geval spannend – wat denk jij?

Zo gaat Philips Hue beveiliging en verlichting combineren

De Nest Cam IQ Indoor Camera van Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk