Philips Hue wil ‘surround lighting’ introduceren bij gamers

Philips Hue wil ‘surround lighting’ introduceren bij gamers

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Smarthomemerk Philips Hue wil zijn verlichting niet alleen beter afstemmen op films en series op televisie, maar ook op gaming. Het gaat een driejarige samenwerking aan met Go!Gaming om ‘surround lighting’ te introduceren bij gamers.

Philips Hue

Philips Hue is bekend van de slimme lampen. Lampen die miljoenen kleuren kunnen weergeven en worden aangestuurd via je smartphone. Er zijn lampen voor in de tuin, led-strips en peertjes voor binnen in allerlei soorten en maten. Het is onder andere mogelijk om Hue te laten ‘praten’ met de beelden op je televisie, zodat je een Ambilight-achtige ervaring krijgt waarbij het licht meekleurt met wat er op het beeld te zien is.

Surround lighting betekent dat het licht van de Hue-lampen zich aanpassen aan de game. Dit zal de game-ervaring verrijken omdat je nog meer het gevoel hebt dat je middenin de actie zit. Dat biedt bovendien niet alleen een grote meerwaarde voor je eigen ervaring, maar ook als je bijvoorbeeld games streamt voor het publiek dat kijkt. Die zien de lampen veranderen op basis van wat er in een videogame gebeurt.

Go!Gaming

Om meer te laten zien van deze technologie, is het een samenwerkingsverband aangegaan met Go!Gaming. Dit is een joint-venture van bioscoopketen Pathé en de grootste esports-campus van Europa, H20. Bij de locaties van Go!Gaming vind je 40 plekken om te gamen, waar je de beste playseats, pc’s en videokaarten kunt verwachten om op een nieuw niveau van games te genieten. Het is een plek waar gamers samen kunnen komen om te gamen op systemen die ze zelf thuis niet hebben, naast dat het ook gezelliger is om samen te spelen in plaats van ieder alleen op de slaapkamer.

Naar verwachting zijn er eind 2023 tien Go!Gaming-locaties voorzien van de surround lighting-ervaring van Philips Hue. Op dit moment zijn er vier locaties van Go!Gaming, maar dit zal nog uitbreiden. De huidige locaties zijn in Rotterdam, Groningen, Maastricht en Utrecht).

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk