Polestar 6 is een elektrische cabrio die in 2026 op de markt komt

Polestar 6 is een elektrische cabrio die in 2026 op de markt komt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Polestar gaat een studiemodel voor een elektrische roadster in productie nemen. Het gaat om een elektrische cabrio die als de Polestar 6 naar verwachting in 2026 gelanceerd wordt.

Polestar 6

De Polestar 6 is nu nog een studiemodel maar we gaan hem in 2026 op de openbare weg tegenkomen. Dat komt door de overweldigende reacties van consumenten en media, geeft Thomas Ingenlath, CEO van Polestar aan. “De Polestar 6 vormt een perfecte combinatie van krachtige elektrische prestaties en de spanning van frisse wind met de kap naar beneden.”

Het studiemodel voor de elektrische roadster werd afgelopen maart in Los Angeles onthuld als de Polestar O₂. De roadster weerspiegelt de visie van het merk op toekomstige sportwagens en wordt gebaseerd op Polestar’s speciale aluminium platform. Het model – dat in eigen huis wordt ontwikkeld – krijgt de elektrische high-performance 800 Volt basis die al voor de Polestar 5 is bevestigd. Dat betekent onder meer een vermogen tot 650 kW (884 pk) en 900 Nm uit een dual-motor aandrijflijn, een beoogde acceleratie van 0-100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

Polestar 6 kopen

Ben je geïnteresseerd in deze elektrische cabrio? Dan kan je vanaf nu online een productieplek reserveren. Ter gelegenheid van de lancering worden naar verwachting 500 genummerde exemplaren van een speciale ‘LA Concept’ uitvoering geproduceerd: de ‘Polestar 6 LA Concept edition’. Ze worden exclusief uitgevoerd in de unieke, blauwe ‘Sky’ carrosseriekleur, het lichte lederen interieur en de unieke 21 inch velgen van het oorspronkelijke Polestar O₂ studiemodel.

Polestar 6 is een elektrische cabrio die in 2026 op de markt komt

Polestar is de Zweedse fabrikant van premium elektrische auto’s. Polestar is opgericht door Volvo Car AB en Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd in 2017. Polestar heeft tot nu toe twee elektrische performance-auto’s op de markt gebracht. De Polestar 1 en de Polestar 2. De Polestar 3 wordt de eerste elektrische performance-SUV van het merk en die komt naar verwachting in oktober 2022 op de markt. In 2024 wordt de Polestar 5 - een elektrische performance-4-deurs GT - gelanceerd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk