Samsung SmartThings en Google Home gaan nu verregaand samenwerken

Samsung SmartThings en Google Home gaan nu verregaand samenwerken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung en Google laten hun platformen voor smarthome voortaan samenwerken. Slimme apparaten die in SmartThings zijn ingesteld verschijnen in de Google Home-app en omgekeerd. Dat werkt dankzij de Matter-standaard voor smarthome.

SmartThings en Google Home

Smarthome-apparaten zijn pas echt slim als ze meerdere platformen ondersteunen en onderling samenwerken. Met de pas aangekondigde Matter-standaard wordt dat mogelijk, zodra apparaten Matter-ondersteuning hebben gekregen via een update. En hoe dat onderling samenwerken van apparaten zal werken, kan je al zien in de nieuwe Google Home-app

Google en Samsung maken nu bekend dat SmartThings en Google Home dankzij Matter samenwerken. Alle Matter-apparaten die via Google Home zijn ingesteld, verschijnen ook automatisch in de SmartThings-app en omgekeerd. Gebruikers kunnen voor deze Matter-apparaten dus kiezen welke app ze gebruiken voor de bediening. De verbetering wordt in de komende weken uitgerold naar de betreffende apps.

Mogelijk dankzij Matter

Samsung legt in zijn blogbericht uit dat deze samenwerking mogelijk is dankzij de zogenaamde 'multi-admin'-functie van Matter. Belangrijk is wel dat je je ervan bewust bent dat dit alleen werkt voor apparaten die al werken met Matter. Nu de smarthome-standaard officieel is gelanceerd, worden binnenkort de eerste nieuwe apparaten verwacht die meteen met Matter werken. Je bestaande apparaten krijgen Matter-ondersteuning via een update.

Oudere producten

Hoewel Matter breed door de techindustrie wordt gedragen, is het niet zeker dat elk product een update krijgt en wanneer die precies volgt. Voor pakweg oudere Philips Hue-lampen is zo'n Matter-update een logische stap, want ze moeten uiteraard werken in combinatie met alle nieuwe lampen die vanaf dag één met Matter compatibel zijn.

Anderzijds kan een update wel voorbij gaan voor oudere producten die vooral op zichzelf werken. En als deze apparaten toch Matter-ondersteuning krijgen zal mogelijk pas op een later moment gebeuren, omdat het geen hoge prioriteit krijgt bij fabrikanten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Matter besparen? Volg ons dan via Google Nieuws en op Facebook, Instagram en Twitter.

Samsung SmartThings en Google Home gaan nu verregaand samenwerken

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk