Samsung SmartThings laat je nu scènes sorteren

Samsung SmartThings laat je nu scènes sorteren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is typisch zoiets waarvan je je afvraagt waarom het nu pas kan, maar we zijn blij dat het er is. Het is nu mogelijk om in Samsung SmartThings de verschillende scènes te sorteren zoals je dat wenst. Zo kan je ‘romantische’ scène bijvoorbeeld veel beter onder je ‘goedemorgen’-scène staan. Veel logischer.

SmartThings

SmartThings is het smarthome-thuis van Samsung en hiermee kun je met je smartphone van het Koreaanse merk je smarthomegadgets aansturen. Binnen die app kun je scènes aanmaken waarmee je meerdere apparaten tegelijk bedient. Denk bijvoorbeeld aan ‘Goedenacht’, waarbij de televisie uitgaat, de thermostaat uitschakelt en de lichten uitgaan. Je kunt allerlei scènes instellen, geheel naar wens en uiteraard afhankelijk van de smarthomegadgets die je in huis hebt.

Die scènes kun je nu naar wens sorteren, waardoor je makkelijker de scène vindt die je nodig hebt. Waar veel mensen er waarschijnlijk maar een paar hebben, worden dat er naarmate er meer smarthome-apparaten in huis komen waarschijnlijk steeds meer. Handig dus om daar een verdeling naar wens in te maken. SamMobile schrijft dat je scènes met de hand kunt verplaatsen om de ideale lijst te maken, maar het is ook mogelijk om ze op chronologische volgorde weer te geven of in alfabetische volgorde.

Scènes sorteren

Hoewel dit niet een heel indrukwekkende nieuwe mogelijkheid is, is hij zeer welkom. Zeker als je zo enthousiast met SmartThings bent dat de scènes die je allemaal hebt gemaakt helemaal niet meer op één scherm passen, dan is het fijn om veel gebruikte exemplaren hoog in de lijst te zetten voor snelle, makkelijke toegang.

Wil je het ook proberen, zorg dan dat je de meest recente versie van de SmartThings-app download vanuit de Google Play Store, al kan het voorkomen dat de uitrol nog bezig is en je er nog een paar dagen op moet wachten. Zorg er trouwens ook altijd voor dat je je slimme gadgets stuk voor stuk up-to-date houdt.

Heb jij veel scènes gemaakt in SmartThings? Deel de beste scènes onder dit artikel en help andere lezers aan een nog beter gestroomlijnde smarthome.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk