Slim huis? Slim matras: Emma lanceert Emma Shift

Slim huis? Slim matras: Emma lanceert Emma Shift

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Matrassenfabrikant Emma heeft een slim matras ontwikkeld. Emma Shift is niet elektrisch, maar heeft een ‘Smart Valve’, een slimme draaiknop waarmee je door een draai aan de knop je matras zacht of hard kunt maken.

Emma Shift

Het is dus niet een matras dat met een app verbonden is, maar het is alsnog slim door die toevoeging van die draaiknop. Hiermee zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld in een tweepersoonsbed geen last hebt van de voorkeuren van je partner. Denk aan een partner met rugproblemen of die gewoon op een harder matras wil liggen omdat hij of zij dat prettiger vindt. Binnenin het matras wordt rekening gehouden met het lichaamsgewicht en de bewegingen van de ander, waardoor je naast je partner kunt liggen zonder dat je elke draai voelt.

Het is een slim matras, omdat er wel matrastechnologie aan te pas komt. Dr. Dennis Schmoltzi, CEO van Emma, zegt: “Met slimme technologie, engineering van wereldklasse en ons toonaangevende interne slaaplaboratorium, zorgt Emma voor een revolutie op de slaapmarkt. Onze volgende stap in deze reis vindt vandaag plaats met de lancering van Emma Shift, waarmee we de resultaten van het fantastische werk van onze toegewijde slaapwetenschappers en ingenieurs verder laten zien. Zij hebben onvermoeibaar gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe matrastechnologie. Deze ontwikkeling omarmt het lichaam zacht en zorgt voor drukverlichting. Met behulp van innovatieve slimme functies kan de Emma Shift zich aanpassen aan individuele slaapvoorkeuren, zodat de slaper maximale rust en welzijn ervaart.”

Slim huis? Slim matras: Emma lanceert Emma Shift

Smart Valve

Emma heeft overigens wel een app, maar die is niet verbonden met je matras. Het is de Emma Aurora-app, die vooral helpt je welzijn en slaaprituelen te verbeteren. Het geeft nieuwe wetenschappelijke inzichten en je kunt er een op maat gemaakt slaapprogramma mee maken. Emma heeft eerder wel een slim matras gemaakt dat je met een app bedient, namelijk Emma Motion. Hierbij kun je via de app 36 verschillende variaties voor het matras instellen. Voor iedereen die die connectiviteit niet ziet zitten is er in ieder geval Emma Shift, waarbij je na een draai aan de knop (of: Smart Valve) in 10 seconden op een heel ander matras lijkt te liggen.

Emma Shift is nu beschikbaar in Nederland voor 849 euro.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk